Civil

2017.04.08. 15:03

Kőszeg és a hegyalja is tavaszi pompába öltözött

Kőszeg - Robog az idő életünkben, akár a gyorsvonat a végtelen sínpárokon. Pillanatonként, percről-percre változnak a természet színei. Nyílnak és hirtelen el is nyílnak a tavaszi virágok, eltűnnek szemünk elől. Alig karnyújtásnyira vagyunk húsvéttól.

Civil Tudósítónktól

A Kőszeg-hegyalja települései és maga Kőszeg városa is hetek óta tavaszi zsongásban él. Szinte vibrál a levegő. Szélesre tárja ablakát a természet lelkünk előtt. Hiába a viharos szél, néhány csepp eső, ez ilyenkor nem lehet akadály. Ezer menyasszonyi csokor, halvány és sötétzöld, vöröses tapéta borítja a Kőszegi hegy lankáit, a körülette lágy szőnyegként elterülő dombokat. Ébrednek a szőlők, a hegy leve a vesszővégeken megjelenik. A pitypang ezernyi földi nappal tarkítja az élénkzöld gyepszőnyeget. Kőszeg főutcáján katonás rendben sorakoznak a modern lámpaoszlopok, mellettük egy-egy fehér virágba öltözött fa szalutál. Apró négylábú csodálkozik ránk, majd követi gazdáját. A kék utcasarok feletti égbolt is azonosul színével. Hegyi utak tűnnek el a beláthatatlan völgyben, templomtorony órája jelzi, hogy közeleg az este.

Most még nem teljesedett ki a természet, sejtelmesen azt is láthatjuk egy-egy fa árnyékában, ami néhány hét múlva egészen a lombhullásig rejtve marad előttünk. Igyekeznünk kell, hogy egy jó adag tavaszt elraktározzunk magunkban tarka színeivel, illatával, madárdalával és zsongásával együtt.

Mert újra jön a tél, ami rákérdez mindenkinél arra, hogy ott belül mit is gyűjtöttél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!