Civil

2017.04.06. 08:21

Ökumenikus elcsendesedés Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Böjti elcsendesedésnek adott otthont a szentgotthárdi evangélikus gyülekezeti terem. Három estén keresztül elmélkedtek a református, a katolikus és az evangélikus keresztény hittestvérek Jézus életéről, tanításáról, a halála általi életmegváltásról.

Civil Tudósítónktól

Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkészasszony

Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész a záró imádság és igehirdetés előtt elmondta, a városban második alkalommal rendeztek ilyen nagyböjti áhítatot.

A böjti áhítat végén Sisakné Páll Klára református lelkészasszony, Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkészasszony, Pete Polgár Máté katolikus káplán köszön el Miller Sára Rebekától és László Annától

– Személyek nélkül, igazi kapcsolatok nélkül éljük mindennapjainkat. Kapcsolataink ellaposodnak, kiüresednek. Alig halljuk a másik ember hangját. Ezen életmódnak nagyon sok veszélye van. Igazi, őszinte kapcsolattartás szavak nélkül elképzelhetetlen – mondta az evangélikus lelkészasszony, hozzátéve: az Istennel való élő kapcsolatban ez főként elképzelhetetlen!

Közös éneklés az áhítat végén

A szentgotthárdi nagyböjti elcsendesedés A mélyből hozzád száll szavam spirituálé közös éneklésével ért véget, április első hetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!