Civil

2017.07.31. 13:58

Megújulnak a járdák Toronyban

Torony - Hozzáfogtak a kivitelezők három toronyi utca járdáinak a felújításához. A munkálatok nyomán csaknem két kilométernyi járdaszakaszt tesznek rendbe az elkövetkezendő hetekben a Felsőőri, a Rohonczi és az Ady utcában – utóbbinál az önkormányzat a saját forrásából nyújt fedezetet, míg az előbbieknél belügyminisztériumi pályázati támogatást használnak fel.

Civil Tudósítónktól

Pár forint híján húszmillió forint vissza nem térítendő központi költségvetési támogatást kapott a tavalyi év végén a toronyi önkormányzat a Belügyminisztériumtól járdaépítésre és az önkormányzati hivatal homlokzatának hőszigetelésére, illetve vakolására.

Az önkormányzat a fenti célokra az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatása jogcímen nyújtotta be a pályázatát, ami pozitív elbírálásban részesült.

A kapott összegből összesen tizennégy millió forint jut a járdaépítésre. A fennmaradó csaknem hatmillió forintból pedig már megvalósult az önkormányzati hivatal homlokzatának hőszigetelése, vakolása, hamarosan pedig új ereszcsatornákat szerelnek fel.

Fotó: Pék László

Most a járdaépítés van soron. Leaszfaltozzák a Rohonczi utca jobb oldalát mintegy 225 méter hosszan, a Felsőőri utcában pedig több mint ezernégyszáz métert érint a korszerűsítés. A postától a Pingvin fagylaltozóig terjedő szakaszon több helyen fel kell marni a régi járdát, illetve a kapubejárók egy részét is fel kell bontani, hogy az esővíz akadálytalanul tudjon eljutni a házaktól az árokig. A munkálatok némi kellemetlenséggel is járnak az ott lakók számára, ezért az önkormányzat kéri az érintettek megértését.

A képviselő-testület keddi ülésén – egy tartózkodással – megszavazta azt az előterjesztést, miszerint az önkormányzat saját költségvetéséből 2,4 millió forintot fordítsanak az Ady utca járdáinak elkészítésére.

Kovács György polgármester tájékoztatása szerint az egyik érintett szakasz a Réffy utcától Böröndi Géza házáig tart, míg a másik a József Attila utca sarkától a fogtechnikáig, ahol egyébként a jelenlegi 80 centiméterről 1 méter 40 centiméterre szélesítik meg a járdát.

Pék László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!