Civil

2017.08.28. 08:10

Piéta őrzi a vértanú káplán emlékét Magyarlakon

Magyarlak - A magyarlaki templomban 1960-as években volt Piéta, de az akkor uralkodó viszonyok miatt a szobrot eltávolíttatták a hatóságok.

Civil Tudósítónktól

Attól féltek, hogy „tiszteletet" ébreszt a meggyilkolt káplán emléke iránt. Az itt élők szívében mindig is élt a szobor, s a polgármester kitartó közbenjárásának is köszönhetően a községnek ismét van „mennyei édesanyja". A szobor elkészítését a helyi hívek nagylelkű adománya mellett az egyházmegye is támogatta.

– A magyarlakiak imája meghallgattatott - mondta dr. Takács Gyula plébános azon főpásztori koncelebrációs szentmise után, mikor megáldatott a templomkertben felállított kápolnácskában elhelyezett Piéta.

Az ünnepi istentisztelet előtt Monek Gyula polgármester, Tausz István, a Vas megyei Értéktár Bizottság elnöke, az egyházi tanácsadó-testület valamint a majd' kétszáz hívő nevében Frigy József köszöntötte Székely János megyéspüspököt. A főpásztor kérte a jelenlévőket, hogy a hit és a szeretet lángoljon szívünkben, mint egykor a vértanú halált halt káplán, Brenner János szívében.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!