karácsony

2017.12.20. 11:17

Karácsonyváró Szentpéterfán

Helyi iskolások tartottak karácsonyváró rendezvényt vasárnap a művelődési házban.

Civil Tudósítónktól

Fotó: László Antal

Az est félhomályát már áttörték a lámpaoszlopok és a házak karácsonyi fényei, amikor télikabátos árnyak vonultak a kultúrház felé, amelyet körülvettek az érkező autók. Az iskolások ünnepi hangulatot árasztó fantáziadús fellépései az évek során igazi vonzóerővé váltak, most is zsúfolásig telt a színházterem. A gyerekek karácsonyváró műsorát, mint Paukovitsné Horváth Edit iskolaigazgató felvezetőjében elhangzott, annak a szeretetnek a jegyében állították össze, amely áthatja a karácsonyt, és életünk vezérfonala kicsi és nagyobb közösségekben egyaránt.

Fotó: László Antal

Valóban valamennyi műsorszám szeretetet, adventi várakozást, ünnepi készülődést, összetartozást, egymás iránti megbecsülést sugárzott. A közönség szeretettel fogadta a 6. osztályosok horvát nyelven előadott betlehemes játékát, a 3. és 7. osztályosok verses, zenés összeállítását, amelyben felléptek a horvátzsidányi karácsonyi versmondó versenyen első és második helyezést elért Bödör Botond, Kiss Mánuel és Kovács Levente, valamint a különdíjas Perjési Nóra is. Felcsendültek a Mennyből az angyal hangjai az iskola tamburazenekarának előadásában, karácsonyi dallamokkal léptek fel a Kis Talentumok, akiknek zenés összeállítását Barilovits Luca horvát nyelvű karácsonyi gondolatokkal tette teljessé. Bájos volt a favágók miatt aggódó kis fenyőfák története, akiknek félelmét végül az érkező angyalkák oszlatták el csillagokkal ékesítve, Jézus küldötteivé nemesítve őket.

Fotó: László Antal

Aranyosi Ervin verse, a „Dédnagyanyó karácsonya” igazgató asszony tolmácsolásában tette emelkedetté a karácsonyváró hangulatot. Lev Tolsztoj Pánov apó karácsonya című történetének szentpéterfai színpadi adaptációja során a jótékony cipész fordulatokban gazdag Jézusváró meseszövése könnyeket csalt a nézők szemébe és vastapssal búcsúztatták a kis drámát előadó 3. és 7. osztályos színész csemetéket. Ünnep persze Szentpéterfán nem lehet a Ljubičica Kórus és a Koprive zenekar fellépése nélkül. Az általuk megszólaltatott, hóesést, karácsonyt idéző dalok és zeneszámok zárták a Szentpéterfán már megszokott rendkívül színvonalas, ötletgazdag díszletek között megjelenített műsort.

Fotó: László Antal
Fotó: László Antal

A találkozó itt nem ért véget, a Szülői Közösség tagjai meleg teával, forralt borral, süteményekkel kínálták a közönséget, akik még sokáig elemezgették a színházteremben látottakat.

László Antal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!