jól szerepelt az elfogadás

2018.04.12. 19:04

 Beleadták a szívüket is az autizmus világnapja kapcsán született alkotásokba a jáki diákok

Adták a szívüket, novellákat, verset írtak, rajzoltak a jáki iskolások az autizmus világnapja alkalmából meghirdetett pályázatra.

Civil/Weidinger Veronika

A jáki pályázók csapata a díjkiosztás után Fotó: Weidinger Veronika

 

A hat jáki kisdiák a szombathelyi városháza előtt vidáman hallgatta a Weöres Sándor Színház zenekarának műsorát, az ünnepi beszédeket. Csodálta a magasba szökő kék lufikat, majd elindult a csapat a Savaria moziba. Természetesen kékbe öltözve, hiszen már tudják, ez az autizmus színe.

A filmszínházban pedig viszontláthatták pályamunkáikat, nagyon igényesen elhelyezve a paravánokon. Őket is megérintette a téma, hiszen az iskolában naponta találkoznak, játszanak autista társaikkal. Elfogadják, megértik, szeretik őket. Ezt tükrözik alkotásaik.

Az irodalmi pályázaton Orsós Attila 1., Eckbauer Laura 2. helyezést ért el, Dobos Attila különdíjas lett.

A jáki pályázók csapata a díjkiosztás után Fotó: Weidinger Veronika

A rajzpályázaton Saly Ádám, Horváth Viktória, Büki Noémi munkája különdíjat ért. Kiss Eszter 2., Ruzsa Mirabel 3. helyezésnek örülhetett.

A rajz- és irodalmi pályázatot a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány írta ki Mitől különleges? címmel.

A pályázatok további dobogós helyezésein a sárvári Szent László Általános Iskola tanulói osztoztak: az irodalmi pályázat 3. helyezettje Kollár Kitti, a rajzpályázat nyertese Vida Vivien lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!