Fitten tartja magát

2020.11.02. 07:00

Jóska bácsit születésnapján köszöntötték – Kiegyensúlyozottan éli mindennapjait

Gombás József október 29-én ünnepelte kilencvenedik születésnapját. Nagy szeretettel köszöntötte családja, levélben Orbán Viktor miniszterelnök, az önkormányzat részéről pedig Péter Árpád polgármester és dr. Kiss Sándor jegyző.

Civil/Gombásné Judt Magdolna

Dr. Kiss Sándor jegyző, Gombás József ünnepelt emléklappal a kezében és Péter Árpád polgármester Fotó: VN/GJM

Fotó: © Cseh Gábor

Jóska bácsi Vasalján született földműves szülők harmadik gyermekeként. Az iskola elvégzése után dolgoznia kellett. Fiatalon sokfelé járt a Dunántúlon, építkezéseken, vasúton, vízügynél végezte munkáját. A katonaság után, 1958-ban megnősült, ezután már itthon, saját gazdaságában, majd a tsz-ben dolgozott. Két lányuk született, Éva és Irma, ma már két fiú- és három lányunokájuk van, de a népes család két lány- és egy fiúdédunokával is megörvendeztette őket.

Jóska bácsi kiegyensúlyozottan éli a mindennapjait. Reggel a tyúkok miatt időben ébred. Megszokott pontossággal étkezik, van, hogy rántott levest eszik reggelire, de akár vacsorára is. Napközben a ház körüli teendőket végzi, füvet nyír, kaszál, krumplit szed, virágokat öntöz. Ebéd után újságot olvas, és egy kis időt pihenéssel tölt. A felesége, Rózsi néni elég sokat betegeskedik, az ő gondozásából és felügyeletéből is kiveszi a részét. Ebben a lányai segítik.

Dr. Kiss Sándor jegyző, Gombás József ünnepelt emléklappal a kezében és Péter Árpád polgármester Fotó: VN/GJM

Azt mondja, hogy a pontos napirend, a munka, a gondoskodás és az egyik dédunoka naponkénti látogatása tartja fitten, fiatalosan. A járványidőszak előtt még a tekézés is része volt az életének, és már alig várja, hogy újra lehessen folytatni ezt a hobbit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!