Végzősök

2020.06.23. 07:00

Búcsú szerenáddal és lufieregetéssel, Csehimindszenten

Rózsaszirmok övezték útjukat osztálytermüktől, amikor végleg kiléptek iskolájuk kapuján osztályfőnökük oldalán a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola 8. osztályos tanulói.

Gaálné Pápai Viktória

Szerenádot is adtak a Mindszenty József Általános Iskola végzősei: a régi hagyomány szerint

Fotó: VN/GPV

Az ünnepség ezúttal a megszokottnál egy kicsit szűkebb körben zajlott, hiszen a tanulókon kívül csak közvetlen családtagjaik lehettek jelen, de a búcsúzás sírva nevetős szépségéből ez semmit nem vont le. A tanulók és osztályfőnökük – a hagyományokhoz híven – szerenádot adtak az iskola erkélyén álló pedagógusoknak és újabb ballagási szalag került az udvaron álló fára. Évről évre minden végzős osztály ráköt egy szalagot erre a kis fára jelképezve mindazt, amit ebben az iskolában elértek, ahol barátokra leltek és ahonnan most továbblépnek.

Szerenádot is adtak a Mindszenty József Általános Iskola végzősei: a régi hagyomány szerint
Fotó: VN/Gaálné Pápai Viktória

László Jánosné igazgató bölcs tanácsokkal, a jövőbeli kitartásra és helytállásra biztatva búcsúzott a végzős diákoktól, ők pedig egy szál virággal és szívhez szóló szavakkal köszönték meg tanítóiknak és tanáraiknak a tanévek során tanúsított, lelkiismeretes munkájukat. Osztályfőnöküknek egy kis videót készítettek közös élményeikről, amit együtt néztek meg az osztályteremben.

Voltak könnyek és nagy ölelések, de volt nagy kacagás is, amikor a végzős diákok „elballagásuk” megkoronázásaképpen egyenként színes lufikat engedtek a magasba az iskola udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!