Három év után találkoztak újra a tagok

2019.05.28. 07:00

Körzeti Kolping Kulturális Fesztivál

A Veszprémi Kolping Család három év elteltével ismét megrendezte május 25-én a Nyugat-magyarországi Körzeti Kolping Családok Kulturális Fesztiválját, melynek Veszprémben az Érseki Hittudományi Főiskola adott helyet. Az eseményen szombathelyiek is részt vettek.

Civil Tudósítónktól

Szilvágyi Sándorné és Németh Lászlóné előadásával megkacagtatta a résztvevőket a veszprémi összejövetelen Fotó: VN/KPK

A regisztrációt követően kéthárom csoport egy-egy tantermet kapott az átöltözéshez. A családok tagjai örömmel köszöntötték egymást, hiszen régen találkoztak. Tíz órakor a nagyteremben elfoglalták a helyüket, majd Méboldné Rikk Valéria, a Veszprémi Kolping Család elnöke és Stadler László Dezső prézes atya köszöntötte a részt vevőket. A közösen elmondott Kolping ima után Juhász Imre atya Nagy kérdés az élet címmel tartott előadást, melyet mindenki örömmel hallgatott. Ezt a Veszprémi Kolping Család Egyesület műsora követte. Délben az intézmény éttermében a házigazdák finom ebéddel kínálták a vendégeiket. Ebéd után a régió kolping családjainak bemutatkozó kulturális műsorával folytatódott a program.

Szilvágyi Sándorné és Németh Lászlóné előadásával megkacagtatta
a résztvevőket a veszprémi összejövetelen Fotó: VN/KPK

Színpadra lépett a Badacsonytomaji és a Balatonföldvári Kolping Család énekkara, Tóth Attila verset mondott. A Szombathelyi Kolping Család egy vidám – Úriaszszony és parasztasszony találkozása a buszmegállóban című – jelenettel kacagtatta meg a közönséget, a bohózatot Szilvágyi Sándorné Marika és Németh Lászlóné Szilvi adta elő sikerrel. A Lenti Kolping Családtól Szabó Sándorné zalai dalokat énekelt, a Pápai Kolping Család pedig a Kisherceget játszotta el. Befejezésként Méboldné Rikk Valéria a résztvevők részére emléklapot adott át, majd Juhász Imre atya a szózat eléneklését követően áldást adott a hazainduló Kolping családoknak.

Civil/ Kőszegfalviné Pajor Klára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!