Diáksport

2016.06.28. 10:17

Nyolcadik a Derkovits focicsapata

Debrecen – A III. korcsoportos fiú labdarúgó diákolimpia országos döntőjében nyolcadik helyen végzett a Derkovits iskola csapata.

Vastag Nándor

A diákolimpiai labdajátékok második összevont országos döntőjében a vasi színeket a megyei győztesként indulási jogot szerző Derkovits iskola fiú focicsapata képviselte. A 20 intézményt felvonultató mezőny a küzdelmeket négy darab ötös csoportban kezdte meg, amiben a szombathelyiek jó rajtot vettek. A szegedi Tisza-partit 3-0-ra, a nagykátai Vácit 4-0-ra, a békéscsabai Kazinczyt 2-0-ra legyőzték, s bár a siófoki Beszédestől 3-1-es vereséget szenvedtek, de csoportmásodikként a legjobb nyolc között folytathatták a szereplésüket. A negyeddöntőben, majd az 5-8. helyért zajló találkozókon is jól játszott a vasi csapat, de három szoros mérkőzéseken is alulmaradt. A későbbi bajnok székesfehérvári Cisztercitől 2-0-ra, a balatonfüredi Radnótitól 1-0-ra, a csoportbeli siófoki ellenfelétől pedig 2-1-re kapott ki, ezzel nyolcadikként fejezte be a jó hangulatban zajló debreceni diákolimpiai tornát.

A Derkovits iskola focicsapata helytállt a diákolimpiai országos döntőn
Fotó: Derkovits iskola

A csapat tagjai: Doncsecz Levente, Somogyi Dániel, Frák Marcell, Horváth Norbert, Rosner Gergő, Palkó Bálint, Eberhardt Ádám, Kovács Dániel, Horváth Patrik, Szijj Milán, Sodics Ádám, Kiricsi Dávid, Berta Bálint. Felkészítők, testnevelők: Geröly Zsolt, Török Richárd, Szummer Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!