Virtuális túrák

2021.03.18. 15:05

A Google bemutatja: elektronikus zene – kezdőknek és haladóknak

Történet és örökség – „Music, Makers & Machines”. Legendás klubok, ikonikus zenék és úttörő előadók.

Forrás: Defected Records / Google

A Google Arts & Culture legújabb projektjeként a „Music, Makers & Machines” 15 ország több mint 50 archívumának, múzeumának, gyűjteményének, lemezkiadójának, fesztiváljainak és vezető zeneipari szakértőjének közreműködésével jött létre. A projekt

az elektronikus zene felfedezését a kiterjesztett valóság, 3D modellek és 360°-os virtuális túrák révén teszi elérhetővé.

Fotó: Google

Az új online tárlat több mint 250, kurátorok által összeállított kiállítás kiterjedt archívumának segítségével – amely több mint 15 ezer fotót, videót, 360 ° -os virtuális túrát és 3D-s szkenneket, modelleket és zenéket tartalmaz – tesz virtuálisan bejárhatóvá legendás klubokat, stúdiókat és mutatja be a műfajok ikonikus hangszereit és úttörő művészeit.

Az itt elérhető „Music, Makers & Machines” projekt részei

Music: Tanuljunk a zenéről, ismerjük meg a Dubstep, Grime, Techno vagy Gabber műfajok eredetét, és ismerkedjünk meg annak meghatározó zenészeivel, úgy mint Honey Dijon, Ellen Allien or Suzanne Ciani. Fedezzük fel a klubélet helyszíneit Bristoltól Tel Avivig; olyan legendás klubok történetét, dizájnját és kultúráját, mint a berlini Tresor, és a Berghain, vagy a londoni Fabric.

Makers: Találkozzunk az alkotókkal. Merüljünk el olyan ikonikus alkotók munkásságában, mint Bob Moog, Alan Pearlman vagy Pierre Henry, és utazzunk el az elektronikus zene legendás helyszíneire: ilyen többek között a Karlheinz Stockhausen révén ismert WDR Studio for Electronic Music vagy a párizsi Pierre Henry Studio a Cité de la Musique.

Machines: Nézzük meg 3D-ben a műfaj legmeghatározóbb hangszereit, a Memorymoog-ot, a Roland 808-at vagy az ARP Odyssey-t, amelyek alapvetően meghatározták az elektronikus zenét az évtizedek során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!