Életmód

2013.01.20. 16:32

Mélybordó, világoskék az idei báli trend

Balogh Szabolcs mesterszabó mesél arról, hogyan alakul az idei évi báli divat, ami már javában tart. Azt mondja, a klasszikus formák, fazonok és színek mindig nyerő ötletnek bizonyulhatnak, ám merészebb vállalkozást is ajánl.

Ambrózai Zsuzsanna

- Női és férfiruhákat egyaránt készítek, így valóban van rálátásom a dolgokra. Minden évben a báli szezon kezdete előtt felpezsdül az élet a szabóságban. Szerencsére egyre többen találják meg a szakembereket s fordulnak hozzájuk, hogy egyedi, méretre készített, akár saját elképzelésük szerinti ruhakölteményekben bálozhassanak. Persze sokan választják a könnyebb utat, vagyis boltban vásárolnak. Ha valaki igazán komolyan gondolja, akkor nem hagyja az utolsó hetekre, hanem már (késő) ősszel nekilát a tervezésnek - mondja Szabolcs, s hozzáteszi, a hétköznapi elegancia dominált sokáig az öltözékekben, ám ez az elmúlt nyolc-tíz évben megváltozott.



Balogh Szabolcs mesterszabó szerint a klasszikus fazon mindig  nyerő, de nem árt néha egy kis merészség az öltözködésben (Fotó: Kiss Teodóra)

- Ismét előkerültek a szmokingok, a hölgyek a koktélruhákat és az alkalmi viseletet hanyagolva nagyestélyiket öltenek magukra. Nyilván a férfiak tekintetében kissé kötöttebb a helyzet, nem enged túl sok kreativitást a szmoking, ámbár meg kell jegyezni, ha már ezt a viseletet választjuk, elengedhetetlen tartozéka a csokornyakkendő, a spanyolöv és a díszzsebkendő. A hölgyek helyzete könnyebb, vagy éppen nehezebb. Vannak, akik merészebbek, de még mindig a klasszikusabb modellek, színek és anyagok dominálnak. Idén a mélybordó és árnyalatai hódítanak, de ne lepődjünk meg, ha világoskék ruhával is találkozunk. Emellett a klasszikus színek is helyet kapnak, a piros, a sötétkék, a fekete.  



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!