Életmód

2013.05.13. 19:31

Akác teába, salátába

Hirtelen virágba borultak az idén az akácfák. Hogyan láthatjuk ennek hasznát a konyhánkban? Az akác virága édes, ehető. Az akácvirágot a bodzához hasonlóan, palacsintatésztába bundázva kisüthetjük forró olajban.

Tersztyánszky Krisztina

A szárról leszedett apró virágocskákat zsenge salátába keverhetjük.

Pohárkrémek, pudingok, könnyű desszertek díszítője, megbolondítója is lehet az akácvirág.

Az akác virágából készült teát a népi gyógyászat köhögéscsillapítóként ismeri.

Készülhet belőle a bodzához hasonlóan szörp, frissítő ital is.

Az emberi fogyasztásra szánt akácvirágot utaktól távoli, tiszta levegőjű helyről gyűjtsük be.

Vigyázzunk arra, hogy az ételbe, italba ne kerüljenek bele az akácvirágon tanyázó apró rovarok.

Fogyasztás előtt a leszedett virágfürtöket teregessük szét tiszta fehér abroszon, vagy öblítsük le hideg vízzel.

Kényeztető fürdőt is készíthetünk magunknak, akácvirágokkal telehintve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!