Életmód

2013.11.03. 17:15

Nyírfacukor a nyerő

Az egészséges életmód hívei a kristálycukor - répacukor - helyett nyírfacukrot használjanak.

A nyírfacukor íze és kinézete teljesen azonos a kristálycukoréval, viszont fogyasztása nem vezet elhízáshoz, cukorbetegséghez, fogszuvasodáshoz, továbbá a fogkőképződést is lassítja.

A cukorbetegek számára igen fontos, hogy a feldolgozásához, a hasznosításához a szervezetnek nincs szüksége inzulinra. Stabilizálja a vércukorszintet.

A diétázók számára is van egy remek tulajdonsága, mert enyhíti az éhségérzetet, csökkenti a cukor és a szénhidrát utáni vágyat, a kalóriatartalma pedig igen alacsony.

Édesítő értéke a cukorhoz viszonyítva 1:1. A cukorhoz hasonlóan keveredik, oldódik, így a receptekben mindenféle változtatás nélkül használható. Viszont a kelt tészták készítésére nem alkalmas, mert az élesztőgombaféléknek nem nyújt táptalajt, sőt nem is karamellizálódik.

A fogyasztása nagyobb mennyiségben hashajtó hatású, normál adag esetén gátolja a székrekedést, gyorsítja az emésztést, segíti a kiválasztást, lúgosítja a szervezetet.

Tudni kell még, hogy candida gombára is hatásos, méregtelenítő tulajdonsága van, valamint segíti a kálcium és a B vitamin felszívódását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!