Életmód

2014.05.14. 16:35

Az élet vakon, néha vakvágányon

Szombathely - Pozitív életszemléletet lehet tanulni attól a vak lánytól, akinek az internetes blogját (VakVagany) sokan látogatják: Horváth Nikolett Szombathelyen él a kutyájával.

Merklin Tímea

VakVagány vagy VakVágány - ki-ki döntse el, Niki nem csak arról beszél, hogy milyen az élet a látás nélkül, milyen viselni egyéb betegségek kínjait, és az ezekből adódó életnehézségeket, milyen kilátásokat keresni a kilátástalanságban. Niki a kiszolgáltatottság bugyraiban is megtalálja az élet szépségeit. Élet vakon, néha vakvágányon címmel május 22-én 18 órától tart előadást - vezet beszélgetést - az AGORA-Művelődési és Sportház irodaépületének 12-es termében. Mit tanulhatunk tőle? Hogy a betegségek, csapások tűzdelte élet kihívásait több módon is lehet viselni, hordozni, feldolgozni. A pozitív látásmód mindennek a kulcsa, most divatos is erről beszélni, írni, de Niki nem könyvekből, cikkekből vette a receptjét , hanem a tapasztalataiból.

Horváth Niki a kutyájával (Fotó: Szendi Péter)

 

A blogger ránk bízza a döntést: vakvagány, vagy vakvágány. De nemcsak erre a kérdésre kaphatunk választ május 22 -én este, Niki az élet nagy és kis dolgairól beszél azzal a céllal, hogy egy kis napfényt csempésszen az olykor sötét hétköznapokba életútja tükrében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!