Életmód

2014.07.01. 14:40

Várja a vendégeket a karitász által működtetett Szent Miklós Gyógyfüves Ház

Ölbő - Csaknem 810 féle gyógynövény, aromaterápia, Kneipp-utak, tea-ház, vizes kezelések ezzel várják a kikapcsolódni vágyókat a Szent Miklós Gyógyfüves Házban.

Boros Patrícia

Már látogatható az ölbői Szent Miklós Gyógyfüves Ház, ahova kedden megérkeztek az első vendégek Vépről. Az idelátogatóknak lehetőségük volt közelebbről megismerkedni a legkülönfélébb gyógynövényekkel, és természetesen a teakóstoló sem maradt el. Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója beszélt arról is, hogy a kezdeti nehézségek ellenére miként jött létre a létesítmény és a csaknem egy hektáron fekvő gyógynövényes kert.

Ávár Kinga, Hotzi Ferencé és Horváth Istvánné a Kneipp-úton. Fotó: Unger Tamás

– Néhány évvel korábban dr. Veres András megyés püspök felajánlotta a karitász számára a püspöki palota melletti üzlethelyiséget gyógynövényes boltnak. Örültünk a lehetőségnek, ám problémát jelentett, hogy ekkoriban nem volt olyan helyünk, ahol gyógynövény-feldolgozó üzemet létrehozhattunk volna. Végül is aztán Ölbőn találtunk egy olyan ingatlant, ami megfelel erre a célra. Pályázati pénzből felújítottuk az épületeket, és ma már szárító, feldolgozóüzem és teázó is működik itt – mondta el.

A kert 810 gyógynövényfajtája mellett különlegességnek számít még a különböző anyagú és nagyságú kövekből készített négy Kneipp-út is. – A Kneipp-utak a reflexzónákra fejtenek ki hatást, amely következményeként felélénkül a vérkeringés és az anyagcsere – mondta el Csontos Mónika egészségfejlesztő koordinátor.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!