HIRDETÉS

2019.04.10. 15:53

Világbajnok nyaralás kis költségvetésből

Az internetnek hála egy kis utánajárással és jó időzítéssel mi is megszervezhetjük magunknak álmaink utazását, ráadásul úgy, hogy nem költjük el többhavi fizetésünket. Nézzük a legjobb tippeket!

1. Úti cél és időpontválasztás

A fapados légitársaságok korában már szinte hanyagság teljes árú repjegyeket vásárolni. Szánjunk a keresésre több időt, nézzük meg, melyik cégek járatai szolgálhatnak nekünk átszállásként, hogy a kívánt desztinációt elérjük. Apropó: ha nem ragaszkodunk egyetlen városhoz, és van némi mozgásterünk az utazás dátumát illetően, további összegeket spórolhatunk. Gyakran a szomszéd reptérre olcsóbb az út, hétvége helyett hétköznapokon kedvezményesebb a jegyváltás. Az országot, a térséget nézzük ki, majd keressük meg a legjobb repülő ajánlatot, és igazítsuk szabadságunkat a foglaláshoz.

2. Utazás négy keréken

El sem hiszi az ember, mennyit költhetünk taxikra, ha nem vagyunk elővigyázatosak. Szerencsére a reptérre való kijutásnak olcsóbb, de a tömegközlekedésnél jóval kényelmesebb megoldása is van: érkezzünk saját autónkkal a terminálhoz, és a nyaralás ideje alatt hagyjuk a járművet a kamerákkal és rendszámfelismerő rendszerrel őrzött reptéri parkolókban! Az online is elérhető, sőt, foglalható kedvezményes csomagok, naponta fizetendő egységek, gyakori akciós ajánlatok miatt potom pénzért megoldhatjuk a parkolást. Ráadásul oda és vissza sem kell másra bíznunk magunkat és családunkat, megszokott környezetünkben, saját vezetési tempónkban stresszmentesen indulhatunk, érkezhetünk. Nincs több visszamondott taxi, késés, dohány- vagy éppen pacsuli szagú autó – a BUD parkolóival úgy csökkenthetünk költségeinken, hogy közben nagyobb kényelmi fokozatot élvezhetünk.

 

3. Szállás és étkezés

Regisztráljunk be a legnagyobb online szállásfoglaló portálokra, és tanuljuk meg jól használni a keresési szűrőket! Kis szerencsével meglepően jó áron bukkanhatunk fantasztikus szobákra, vendégházakra. Böngésszük át a térképet is: ha engedünk a közvetlenül tengerpart melletti lokációból, máris 10-20%-ot spórolhatunk. Sima szoba helyett keressünk apartmant. Picivel esetleg drágábban jövünk ki így, azonban a felszerelt konyhának hála rengeteget spórolhatunk, ha magunkra főzünk, vagy legalább a reggelit és vacsorát éttermeken kívül oldjuk meg. Szállásadónktól kérdezzük meg, hol találjuk a lakosok által is látogatott élelmiszerboltokat, és válogassunk a helyi idénygyümölcsök, friss zöldségek és egyéb ínyencségek közül – akár harmad áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!