Erdővédő

2011.10.10. 14:53

Kiállítás nyílt erdővédős rajzpályázatunk munkáiból (képgalériával)

Az Erdővédő programunkhoz kapcsolódó rajzpályázatra beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás hétfőn az erdészeti információs központban. A díjazottak is ott voltak.

Nagy Ildikó

Az erdők nemzetközi évében - tavasszal - indította el Erdővédő programját a Pannon Lapok Társasága. Lapunkban tíz héten olvashattak a vasi erdők kincseiről, az erdő- és vadgazdálkodás aktuális helyzetéről, problémáiról, arborétumokról, erdei iskolákról, erdészekről. E programhoz kapcsolódva hirdettük meg "Ha óvod, mosolyog az erdő" címmel rajzpályázatunkat, amelyre Vas megyei óvodások és alsó tagozatos általános iskolások alkotásait vártuk.

Pályázatunkra összesen 502 alkotás érkezett: tizenkilenc óvodából 256, huszonhárom általános iskolából 246 pályamunkát kaptunk. A zsűrizést értő  emberre bíztuk: Torjay Valter festőművész-művészettörténész, a Művészeti Szakközépiskola tanára örömmel vállalta az alkotások értékelését.

A legjobbnak ítélt, mintegy kilencven pályamunkából kiállítást rendeztünk: a hétfőn megnyílt tárlat jövő péntekig  munkaidőben, hétköznapokon  8-tól 16 óráig  tekinthető meg a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Saághy István Információs Központjának második emeleti kiállítótermében.

A megnyitó a gencsapáti Gyöngyös-kert óvoda gyermekeinek őszt idéző műsorával kezdődött: Kiss Júlia, Tóth Gyöngyi és Varga Zsejke verset mondtak, Tóth Zsuzsanna népdalokat énekelt, furulyán kísérte iskolás bátyja, Tóth Domonkos. A díjazott gyerekeket és kísérőiket elsőként Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője, majd a házigazdák nevében Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Torjay Valter is eljött, hogy elmesélje: nem volt könnyű dolga, de örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen szebbnél szebb pályamunkák érkeztek, és ami külön öröm: a megye minden részéből.

A díjakat Halmágyi Miklóstól vehették át az ifjú alkotók. Az óvodások kategóriájában a gencsapáti Gyöngyös-kert óvoda nagycsoportosai örülhettek a fődíjnak, akik Nagyné Burkon Andrea és Geröly Csabáné óvónénik társaságában látogathatnak el a Holdfényliget kalandparkba, ahol kisvasútra szállhatnak. A második helyezettnek járó, tízezer forint értékű játékcsomagot a szombathelyi Kőrösi óvoda Maci csoportjába járó gyermekek vehették át, ők Horváth Edéné Ági néni irányításával készítették el közös pályamunkájukat. A harmadik helyezett Forró Luca még az Aréna utcai óvodásként küldte be rajzát, a ma már iskolás lány ötezer forintos könyvutalványt kapott. Az iskolások közül a Bersek József Általános Iskola kőszegszerdahelyi tagiskolájának diákjai, Kummerné Tóth Tímea diákjai örülhettek az első helyezésnek és a díjhoz járó kalandparki kisvasutazásnak. A szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolából Vörös Lívia tanítványai vehették át a második helyezetteknek járó játékcsomagot, a Zalalövői Álatlános Iskola hegyhátszentjakabi tagiskolájába járó gyerekek - Balaskóné Szkladányi Annamária tanítványai - pedig a harmadik helynek és egy ötezer forintos könyvutalványnak örülhettek.

EGYÜTT ÖRÜLTEK A GYEREKEKKEL

A megnyitóra a programban részt vevő szervezetek, intézmények képviselőit is meghívtuk. Megtisztelte rendezvényünket Csapó Erzsébet, a Neumann János Általános Iskola igazgatója, Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara vasi szervezetének, a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke, Balaton Tihamér, a zöldhatóság és Kelemen Géza, az erdészeti hatóság munkatársa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!