f1

2015.03.09. 13:07

2020-ig Melbourneben lesz a szezonnyitó

Az Ausztrál Nagydíj promótere részleteket árult el az új szerződésről.

Kovács Noémi

Fotó: Clive Mason/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Idén ismét az Albert Parkban kerül megrendezésre a szezon első futama. A pálya promótere tavaly nyáron hosszabbította meg a szerződését Bernie Ecclestone-al, most pedig Andrew Westacott további részleteket árult el a kontraktusról.

A megállapodás szerint Melbourne legalább 2020-ig marad a Forma-1-es naptár része és ez idő alatt az ausztrál város ad otthont a szezonnyitó versenynek. Azonban a promóterek nem hódoltak be Ecclestone akaratának és továbbra is nappali versenyt fognak rendezni, nem pedig éjszakait, ahogy teszi azt Szingapúr, Abu Dhabi és idén Bahrein.

„Vannak olyan záradékok a szerződésben, ami alapján a miénk a szezonnyitó futam. Ez egyfajta követelmény, hogy a miénk marad az első verseny. A szerződést ezt különböző jogi szavakkal írja elő, ahogy azt is, hogy nappali verseny legyen. Az is benne foglaltatik a megállapodásban, hogy nem használunk mesterséges fényt, így az éjszakai futam lehetősége eleve ki van zárva.” – mondta el Westacott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!