f1

2015.06.08. 09:59

Grosjean elnézést kért

A francia versenyző elismerte, hogy ő hibázott Kanadában

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

Romain Grosjean két büntetőponttal gazdagodott, miután a tegnapi Kanadai Nagydíjon összeütközött Will Stevensszel.

Az utolsó sikánnál Grosjean nekiment Stevensnek, ennek eredményeként defektet kapott a francia Lotusa és megsérült Stevens első szárnya. A versenybírák ezért Grosjeannak 5 másodperces büntetést osztottak ki, továbbá két büntetőpontot.

"Nehéz itt a forgalommal, sokszor tartottak már fel a kék zászlózás ellenére is." - mondta Grosjean. "Azt hittem, már megelőztem a Manort, de túl korán gondoltam ezt. Teljesen az én hibám volt, elnézést kérek érte. Egy versenyző folyamatosan tanul."

Stevens úgy véli, ennél jobban nem tudta volna elengedni Grosjeant.

"Mindig azt mondjuk nekünk, hogy maradjunk a megszokott íven, aki előzni akar, annak a dolga tisztán elmenni. Sok autót engedtem el ugyanitt, mert ez a legjobb hely erre. Teljesen a fehér vonalon voltam bal oldalon, ő pedig próbált elém vágni a megfelelő ívre, mikor én ott voltam. Abszolút nem volt már hova mennem. Nem tudom, mit tehettem volna még. Az, hogy ő kapott büntetést, bizonyítja, hogy én már semmit nem tehettem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!