f1

2015.06.05. 07:03

Hamiltont nem nagyon izgatja a monacói malőr

Lewis Hamiltonnak jobb dolga is van annál, minthogy a Monacóban elúszott biztos siker miatt siránkozzon.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Mindössze napokkal az új mercedeses szerződés megkötése után Hamilton győzelmi esélyeit tönkretette egy hibás taktikai döntés. Hamilton végül a harmadik helyen végzett Nico Rosberg és Sebastian Vettel mögött, miután úgy tűnt, a brit világbajnok simán bejön az első helyen – a helyzet valóban ez lett volna, ha Hamiltont nem hívják be kerékcserére a safety car-periódus alatt. Hamilton azonban nem törődik a múlttal, immár a Kanadai Nagydíjra koncentrál, amelyet eddigi pályafutása során háromszor is megnyert; többek között első nagydíjgyőzelmét is Montréalban szerezte még 2007-ben.

„Nem foglalkozom azzal, ami már megtörtént” – nyilatkozta Hamilton. „Csak a jövőre koncentrálok; már egy ideje nem is gondoltam az előző futamra. A következő futamon gondolkodtam, az edzésen, egyebeken, és igyekszem jó formában rajthoz állni. Nem lényeges, mi történt a múltban, nem tudod már megváltoztatni az eseményeket, így értelmetlen ezen lamentálni. Tudom, hogy rengeteg a kérdés Monacóval kapcsolatban, de tényleg nem akarok ezzel foglalkozni. Továbbléptem, nem is kell erre gondolnom, nem is érdekel igazából. Azzal foglalkozom, ami ezután lesz, a múlttal nem tudok már mit tenni. Egy bajnoki cím a tét, így én is erre koncentrálok. Nem számít, hogyan érzek, hogyan éreztem akkor, mit érzek most. Tulajdonképpen nem is érzek semmit.”

Miután rengeteg ideje volt megemészteni, mi is történt a hercegségben, Hamilton egyáltalán nem haragszik a csapatra vagy akár csak egyetlen csapattagra; a bizalom azonban könnyen megtörhetett.

„Ugyanolyan, mint mindig: 100%” – válaszolta Hamilton a kérdésre, hogy mennyire bízik meg ezentúl a Mercedesben. „Teljes szívemmel megbízom bennük. Hihetetlen sikereket értünk el együtt, ezt a szilárd alapot pedig egyetlen verseny nem teheti tönkre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!