f1

2015.07.03. 17:32

Figyelmeztetés a Mercedesnek

A Mercedes szabály szegett azzal, hogy letakarták Nico Rosberg autóját az első szabadedzésen; az FIA egy figyelmeztetéssel honorálta a tettet.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A pénteki első szabadedzésen Nico Rosberg váltóhiba miatt leparkolta Mercedesét a Becketts-kombináció belső felén. Amikor az autót visszavitték a paddockba, a csapat letakarta a W06-ot, ezzel megsértve a sportszabályzat 27.4-es cikkelyét, amely kimondja, hogy a versenyhétvége alatt az autó minden szegletének fedetlennek kell maradnia (kivéve, ha az istálló technikai vagy biztonságvédelmi okokra hivatkozik). Jo Bauer, a technikai delegátus egyik tagja jelentette az esetet az FIA-nak; a szervezet úgy döntött, nincsen szükség komolyabb büntetésre, így a Mercedes egy figyelmeztetéssel megúszta a takargatást.

Rosberg edzéselsőségére még a váltó meghibásodása sem volt veszélyes – a Mercedes időben ki tudta cserélni a váltót, a német így az edzés második felében visszatérhetett a pályára és megfuthatta a legjobb köridőt. A csapat elmondása szerint Rosberg egy „pénteki”, azaz nem versenyre szánt váltót használt, ennek cseréjéért pedig nem jár büntetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!