f1

2015.09.14. 12:13

Egy új tévésorozat állítása szerint Stewartot és Prostot „lefokozták” Senna koporsóvivőiként

A két versenyzőlegenda, Sir Jackie Stewart és Alain Prost eredetileg a gyászmenet élén haladtak volna Ayrton Senna koporsóvivőiként, állítja egy új brazil tévésorozat

Serbán Richárd

A háromszoros Formula 1-es világbajnok Senna életéről szóló első részt most hétvégén vetítik Brazíliában és az ígéretek szerint néhány kevéssé ismert részletre is fény derül több, mint 20 évvel a bajnok halála után.

A sorozatot, amely az Ayrton – Képek és emlékek címet viseli, az az Ernesto Rodrigues rendezi, aki a Senna, a leleplezett hős című könyvet is szerezte.

Állítása szerint Senna koporsóját eredetileg az élen haladva vitte volna a háromszoros bajnok Stewart és a négyszeres bajnok Prost, de Ayrton PR menedzsere és közeli barátja, Betise Assumpcao úgy döntött, hogy Emerson Fittipaldi és Gerhard Berger megfelelőbbek erre.

Így Stewart és Prost hátrébb kerültek a sorban, Fittipaldi mögé.

„Tudomásom szerint Senna temetésén a gyászmenetet nem a családja intézte”, mondta Rodrigues a Motorsport.com-nak. „Az eredeti terv szerint Prost és Stewart haladtak volna a koporsóvivők élén.”

„Betise Assumpcao, a PR-osa viszont ellene volt ennek. Azt mondta, hogy „két olyan emberről van szó, akikhez [Senna] nem állt közel”.

„Jackie-nek volt egy elhíresült vitája Sennával, miután az ütközött Prosttal Suzukában 1990-ben. Prosttal kapcsolatban tudtunk arról a történetről, hogy közelebb kerültek egymáshoz és barátságossá kezdett válni a viszony, de természetesen ez valami diplomatikusabb dolog volt, nem barátság.”

„Betise számára ők ketten riválisok voltak a pályán és azon kívül is Senna egész életében, ezért nem volt értelme az eredeti felállás szerint megcsinálni a temetést.”

„Ő változtatta meg a pozíciókat és tette Emersont, az első brazil bajnokot, valamint Bergert, a jó barátot előre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!