f1

2015.11.08. 17:53

Grosjean olaszul tanul: cél a Ferrari!

A franciának tényleg az a célja, hogy Maranellóban kössön ki

Vámosi Péter

Fotó: Lotus F1 Team

Romain Grosjean 2016-ban már Lotus helyett a az újonc Haas istállónál fog vezetni, mely szerinte csak egy mérföldkő lehet azon tervében, hogy Maranellóban kössön ki. Ha megnézzük a francia versenyző eddigi karrierjét, az leginkább egy hullámvasúthoz hasonlít: 2009-ben nem tudott teljes szezont futni és lapátra is került, 2012-ben leginkább a baleseteiről híresült el. Sokat dolgozott ezután önmagán és még pszichológus segítségét is igénybe vette, így később többször is a dobogón végzett, azonban az utóbbi időkben nem volt annyira sikeres a Lotusszal.

Annak ellenére, hogy jövőre feltehetőleg a Renault visszatér gyári csapatként, kockáztat és a Haashoz igazol. Ott középtávú célja az, hogy vezéralakja legyen a csapatnak, lát lehetőséget abban, hogy a csapat szorosan együttműködik a Ferrarival, hiszen például a maranellóiak szélcsatornáját használják majd.

A vörös alakulatnál azonban pont ex-Lotusos kollégája foglalja a helyet, Kimi Räikkönen, akinek még jövőre is érvényes szerződése van a csapattal. Grosjean azonban nem is zavartatja magát, egyértelműen a finn utódjának kiáltotta ki magát a Sky Sports F1-es rovatában: "Meg lehet kérdezni bármelyik versenyzőt a világon, egy se fogja azt mondani, hogy egy napon ne akarna a Ferrarinál vezetni. Ez most nem játszott ugyan szerepet, azonban érdemes tudni, hogy fel akarok építeni egy csapatot amelyik a Ferrari komoly technológiai támogatását élvezi."

A francia egykori banki alkalmazott komolyan veszi az előtte álló kihívásokat, és nem rejti véka alá hogy álma, hogy egyszer Ferrari pilóta lehessen. "Értem az olaszt, de nem beszélem jól, pedig órákat is veszek. Egy nap világbajnok szeretnék lenni, és azt hiszem, hogy ebbe az irányba most a Haason keresztül vezet az út. Azt hiszem, hogy még a legjobb éveim előttem állnak. Minél több lehetőségem adódik, annál jobb. A Ferrarinál vezetni a közeljövőben egy álom lenne. Esetleg két vagy három év múlva? Igazából nem tudom a választ erre, de jó lenne a karrieremet a Ferrarinál befejezni. Ez a partnerség a Ferrarival egy ravasz megoldás, és az autó már az első tesztre készen lesz, ami egy újonc csapatnál elengedhetetlen. Az az érzésem, hogy meg fogunk lepni egyeseket." - lelkendezett már most leendő csapatáról és lehetőségeiről Grosjean.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!