f1

2015.11.17. 11:44

Márkázatlan Renault erőforrást kaphat a Red Bull

A Renault vezérigazgató dönt majd a Red Bull pontos sorsáról

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Az már kiderült, hogy a Red Bull marad a Forma-1-ben, Christian horner megerősítette, hogy a csapat leadta nevezését a következő szezonra.Az is napvilágot látott, hogy a Renault vezérigazgatója, Carlos Ghosn hajlandó folytatni az együttműködést az energiaitalosokkal, bár valószínűleg más nevet kap majd az erőforrás, jobban mondva az is lehet, hogy egyáltalán nem kap márkajelzést.

Az idő egyre inkább szorít, a Renault-nak pedig lassan döntenie kell F1-es szerepléséről, hiszen képben van még a Lotus megvásárlása is.

"Azt hiszem elmondhatjuk, hogy a Red Bull megtalálta a megoldást. Közölni fogjuk, hogy ez mennyiben érinti a Renault-t, de először el kell döntenünk, miként kívánunk szerepelni az F1-ben." - mondta a Renault F1-es ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul. "A részvételünk és bejelentésünk nem a Red Bullal indul, hiszen világossá tettük, hogy csupán motorszállítóként nem kívánunk a sportban maradni. Szóval el kell döntenünk, mit akarunk az F1-ben. Milyen elemek szükségesek ehhez? Mit csináljunk a Lotusszal? Mit csináljunk a Red Bullal és Toro Rossoval? És mit a további Renault programmal, mint a Total és az Infiniti? Tudom, hogy vannak spekulációk erről, de a döntést a vezérigazgató fogja meghozni."

Annyi azonban kiderült, hogy a Red Bull kritikái után, melyet a Renault-hoz intézett a partnerség jelenlegi formáján biztosan változtatni fognak, és feltehetően nem Renault logóval lesznek ellátva a Red Bull erőforrásai.

"Ha szállítunk a Red Bullnak, az azért lesz, mert van értelme a mi jövőnkre nézve." - mondta Abiteboul. "Én mindenkit arra biztatok, inkább előre tekintsen, ne hátra, de egyértelmű, hogy voltak olyan elemek a múltban, melyek igencsak idegessé tették az embereket a márkánknál. Teljesen megértem, hogy a Red Bull kritizálni tudja a terméket. Mások nem értik, de én megértem, hogy kritizálják. Kritizálhatnak engem, a szakmai csoportot amit vezetek, de hogy a márkát kritizálják, az nem elfogadható."

Korábban szavazást indítottuk, hogy ti miben látjátok a Red Bull jövőjét. A következő eredmény született:

Renault lesz az, de átmatricázzák és maguk fejlesztik tovább 18,2%
Renault 14,6%
Audi vagy Porsche 13,8%
Honda 11,7%
Cosworth 7,2%
Senki, mert kiszállnak a szériából 6,8%
Bernie Ecclestone engedélyével visszahozzák a V8-as szívómotort 6,6%
2016-os Ferrari 5,8%
2016-os Mercedes 5%
2015-ös Ferrari 4,4%
2016-os Ferrari motor, de módosított 4,4%
2015-ös Mercedes 1,5%

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!