f1

2016.01.20. 12:09

Rivola az FDA élén, Marciellot kirúgta a Ferrari

Komoly változások a Ferrari Versenyzői Akadémiájának háza táján.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

Az olasz Autosprintnek adott interjújában Marciello elárulta, hogy ferraris pályafutásának a Maurizio Arrivabenével való rossz kapcsolata vetett véget. Jules Bianchi halála után az olasz versenyző volt a Ferrari Versenyzői Akadémiájának elsőszámú protezsáltja, akik a Sauberhez is beajánlották őt, vezethette is a svájciak SF15-T kódjelű gépét is.

Azonban a tavalyi évadot csupán a hetedik helyen zárta GP2-s sorozatban, így nem hozta a kívánt eredményeket, ráadásul még a Scuderia F1-es csapatfőnökével, Maurizio Arrivabenével sem volt igazán jó viszonyban, ezért az olasz szakember megszakította együttműködésüket.

"Sosem volt jó a kapcsolatom Arrivabenével. Nem tartott érdemesnek a Forma-1-re, úgyhogy ezzel véget ért az együttműködésünk. Nem lehet mindenkinek megfelelni." - kommentálta az esetet Marciello, akinek így a Ferrari-kötődésű Sauberrel is megszakadt a kapcsolata. A következő esztendőt ismét a GP2-ben versenyzi végig, ezúttal a Russian Time kötelékében.

Nemcsak versenyzői, de vezetői poszton is változás történt a Ferrari Versenyzői Akadémiájának élén. Korábban az F1-es csapat sportigazgatói tisztjét betöltő Massimo Rivola veszi át az Akadémia igazgatói posztját, miután Luca Baldisseri követi Lance Stroll-t a Williamshez, immár a pilóta menedzsereként.

"Az egy ideje már szóban forgó pletykák igazak, de én akartam elsőként hivatalosan is bejelenteni a Ferrari döntését:18 Forma-1-ben töltött év után - amiből 12-őt a pitwallon csináltam végig - a Ferrari úgy döntött, hogy ideje egy kisebb boxkiállásnak. Nagyszerű szakmai kihívás által motiválva, továbbra is együttműködve a vállalattal úgy döntöttem, hogy a Ferrari Versenyzői Akadémia megújítását fogom kordinálni. Egy olyan versenyzőtől való végső búcsú, mint Jules Bianchi volt az a szikra, ami rávilágított arra, hogy ez napjainkban valódi küldetés." - kezdte az olasz szakember.

"Korábbi tapasztalataimnak köszönhetően elég szerencsés voltam ahhoz, hogy sok versenyzővel dolgozhattam együtt akkor, amikor még fiatalok voltak, pl. Sebastiannal (Vettel) és Fernandoval (Alonso). Szerintem csodálatos dolog arra gondolni, hogy a holnap bajnokát a Ferrari Versenyzői Akadémiáján nevelhetjük ki. Mindig is támogattam a fiatalok nevelését és most egy újabb eszköz van a kezünkben arra, hogy ezt együtt meg tudjuk valósítani." - fűzte hozzá Rivola, aki jelenleg két fiatal megfelelő felkészítéséért lesz felelős a Ferrari Versenyzői Akadémiáján: Antonio Fuocoért és Guan Yu Zhouért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!