f1

2016.02.26. 12:37

Beitske szerint a nők is képesek F1-es szinten teljesíteni

De figyelni kellene rá, hogy a megfelelő nők kerüljenek F1 közelbe

Fotó: Tajthi Andrea

A Formula 3.5-ben versenyző Beitske Visser úgy véli, hogy egy nő is képes lenne jól szerepelni az F1-ben, de nem kellene a sportnak erőltetni egy női versenyző szerepeltetését.

"Szerintem abszolút lehetséges, hogy egy nő jól teljesítsen az F1-ben." - mondta a holland hölgy a Motorsport.com-nak. "Az igaz, hogy jelenleg több férfi van, aki jól megy, mint nő, de eleve több fiú van, mint lány, akik lehetőséget kaphatnak. Persze jó lenne, ha több lány lenne a rajtrácson."

"De meg kell győződni róla, hogy ezeket a lányokat nem betolják (az F1-be, autósportba), hanem azért kezdenek versenyezni, mert ezt akarják csinálni."

Visser nem kritizálja alapvetően a kifejezetten női szériák ötletét, de szerinte ez pont nem jelentené azt, hogy a nők is képesek a Forma-1-ben versenyezni.

"A külön bajnokság talán jó arra, hogy alacsonyabbra tegyük a mércét a nőknek. De akkor is lehetséges, hogy a nők valóban Forma-1-es szinten legyenek. Nekem az a célom, hogy a legjobb legyek, és ehhez le kell tudnom győzni a fiúkat is. Nagyon sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a nők nem jó versenyzők, de ez előítélet. Nagyszerű lenne, ha én lehetnék az, aki félresöpri ezeket az előítéleteket."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!