f1

2016.02.09. 08:05

Stroll szerint a Williams hasznosabb számára, mint a Ferrari

Lance Stroll otthagyta a Ferrari versenyző akadémiáját, hogy a Williamsnél fejlesztő fersenyzői pozíciót tölthessen be.

Tajthi Andrea

Fotó: Williams

"Ennek több oka volt." - mondta Stroll a Motorsport.com-nak adott interjúban. "Először is, a Williams híres arról, hogy hisz a fiatal versenyzőkben, sok újoncnak adtak már lehetőséget a Forma-1-es bemutatkozásra. Ez fontos volt számunkra, mert a Ferrari másként közelíti ezt meg, ők inkább a tapasztalt versenyzőket alkalmazzák, akik harcolhatnak a bajnoki címért."

"A Williams többet nyújt, mint amit kerestünk, legalábbis a közeljövőben. Legelőször júliusban beszéltünk velük, és olyan érzésünk volt, hogy otthon vagyunk a Williamsnél. Ez megvolt a Ferrarinál is, de a Williams jó pozíciót ajánlott nekem fejlesztő versenyzőként, sok szimulátorban töltött idővel. Remélhetőleg pár napot vezethetek is majd egy régebbi autóban, ez pedig nagyon izgalmas."

"Ők (a Ferrari) más világ. Voltam a Ferrari junior programjának tagja, de az az alapokról szólt: tréning programok, sok edzés, és szellemi munka. Mindez persze a Williamsnél is megvan, de mégis sokkal közelebb lehetek a Forma-1-es csapathoz: több szimulátoros idővel, és komolyabb részvétellel a versenyhétvégéken a mérnökökkel. Úgy érzem, a Williamsszel közelebb kerülhetek (az F1-hez), és inkább dolgozok velük, mint csak a Ferrari tréningjének tagja legyek. A jövő érdekében ez a jó lépés."

A Stroll fiút az is ösztönözte, hogy pár éve Valtteri Bottas is fejlesztő versenyzőként kezdte, mára pedig már a mezőny tagja.

"És nem is csak Valtteri, aki ma nagyszerű munkát végez, hanem korábban Nico Rosberg is a Williamsnék mutatkozhatott be, ahogy Jenson Button is... sok nagy név, akik nagy sikereket értek el az F1-ben.

Azonban 2017-re egyelőre se Bottasnak, se Massának nincs szerződése. Így talán Stroll is eséllyel pályázhat egyikük helyére.

"Ez attól függ, hogy megy majd ez a szezon. Nagyszerű lenne a Forma-1-ben versenyezni, nem fogok hazudni, ez az, amit minden fiatal versenyző akar, és ha lehetőségem adódna rá, az fantasztikus lenne."

"Van egy jó tervem arra, hogy egyeztessem össze a Williamset az F3-mal. A Williams azt akarja, hogy jól menjek F3-ban, tudják, hogy ezt kell tennem annak érdekében, hogy a következő szintre jussak. Minden lehetséges módon segíteni fignak, hogy elérhessem ezt, és nagyobb, jobb dolgok felé indulhassak el."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!