f1

2016.03.18. 07:02

Kovalainen szerint nehezen kezd majd a Haas

A finn a Halo-rendszerről is elmondta véleményét

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Heikki Kovalainen úgy véli, hogy az F1 legújabb csapata, a Haas nehéz szezonkezdet elé néz. Ennek ellenére a csapat bizakodó.

"Szerintem összességében nem vagyunk messze a középmezőnytől." - mondta Grosjean az Auto Hebdo-nak. "Pontokat próbálunk majd szerezni, amilyen gyorsan csak lehet, aztán magasabbra tesszük a lécet: top 5, győzelem." - mondta ezt már az AFP-nek.

"A Caterham is a semmiből kezdte és katasztrófa lett." - idézi Heikki Kovalainent az orosz Championat. "Nem ismerem a programjuk minden részletét, de szerintem nehéz dolguk lesz. Elindulni az F1-ben, nem egyszerű, ha nincs rengeteg erőforrásod. Vegyük például a Red Bullt. Nekik voltak erőforrásaik, de még így is évekbe telt, míg megfelelően összerakták a csapatot."

Kovalainen a Halo-redszerről is elmondta véleményét.

"Nem tetszik, ahigy kinéz, de azt sem szeretem, ha meghalnak emberek." - mondta a finn. "Szerintem itt az ideje, hogy új lehetőségeket fedezzünk fel, de ez a koncepció szerintem nem jó. A Halo ronda és nem vagyok meggyőződve róla, hogy megfelelő védelmet biztosít. Talán zárt pilótafülkében kellene gondolkodni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!