f1

2016.07.02. 06:36

2020-ban érkezhet a Mediterrán Nagydíj

Bernie Ecclestone régi álma válhat valóra, ha sikeres tárgyalásokat zár a Montecalvo csoporttal.

Kovács Noémi

Fotó: Tajthi Andrea

Az előzetes tervek alapján az olaszországi Bari városában rendeznék meg a Mediterrán Nagydíjat, melyre legkorábban 2020-ban kerülhetne sor. Ecclestone Fabio Montecalvo személyében talált partnert régi álma megvalósításához. Az olasz üzletember az FM Communication nevezetű, sportmarketinggel foglalkozó vállalat vezetője és a hírek szerint már megszerezte a beruházáshoz szükséges 200 millió eurót.

Bari számára nem ismeretlen terep a Forma-1, mivel 1947 és 1956 között már utcai pályaként helyet adott a száguldó cirkusznak. A szóbeszéd szerint most sem lenne ez másként, ugyanis Bari Fiera del Levante nevű körzetében, az utcán rendeznék meg a versenyt. A plusz csavar a tervekben az, hogy egy lelátó és a Paddock Club is az Adriai-tengeren kapna helyet.

Montecalvo nem bíz semmit sem a véletlenre: ő és társai már a Monacói Nagydíjon megkezdték a tárgyalásokat Ecclestone-al, emellett útjára indítottak egy #BeatochimiPuglia! nevezetű roadshow-t a Mediterrán Nagydíj népszerűsítésére, ennek első állomása Monaco
volt, Ausztriában folytatódik az eseménysorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!