f1

2016.07.20. 16:36

Prost örül, hogy Räikkönen marad

A Forma-1- es legenda támogatja a Ferrari döntését, hogy hosszabbított finn pilótájával.

Komenda Vivien

Fotó: Tóth Zsombor

Räikkönen szerződéshosszabbítása sokak által vitatott, hiszen szerintük több olyan tehetséges versenyző van, aki megérdemelte volna a helyet, úgymint például Sergio Perez, Daniel Ricciardo vagy épp Romain Grosjean.

Prost viszont, akit a Ferrari kirúgott második szezonjában, támogatja egykori csapata döntését.

„Kimi egy ikon a Forma-1- ben, a sportnak pedig szüksége van ilyen személyiségekre.” – fogalmazott a francia. „Véleményem szerint a csapat döntése teljesen logikus, főként, mert 2017-ben szabályváltozások is
lesznek.”

„Túl zavaró lett volna, ha egy másik – esetleg fiatalabb, tapasztalatlanabb – versenyzőt ültetnek a helyére, miközben Sebastian Vettellel próbálják újjáépíteni a csapatot.”

„Láthattuk Silverstone-ban, hogy jelenleg a harmadik erőt képezik a Red Bull mögött. Végig a Force Indiákkal küzdöttek, ami bizonyítja, hogy nagyon sok dolguk van, nyugalomra és stabilitásra lesz szükségük, hogy orvosolják a helyzetet, hiszen biztos, hogy nagyon nehéz most a helyzetük.”

„Így azt gondolom, nem volt rossz döntés megtartani Kimit.” – zárta Prost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!