f1

2016.08.08. 16:17

Kovalainen elmesélte, hogy ért véget McLarenes karrierje

Heikki Kovalainen elvesztette önbizalmát a McLarennél.

Tajthi Andrea

Fotó: Charles Coates/LAT Photographic/ Caterham F1

A korábbi Forma-1-es versenyző, Heikki Kovalainen elárulta, hogy elvesztette önbizalmát, miközben 2009-ben Lewis Hamilton csapattársaként a McLarennél versenyzett.

Egy a McLaren weboldalán közzétett blogbejegyzésében beszélt Kovalainen arról, milyen is volt 2009-es éve a csapatnál.

"Csapatként tudtak nekem segíteni, és irányt mutatni." - mondta a finn a csapatról. "Jobb versenyzővé váltam, de szerintem kicsit elveszett az önbizalmam 2009 második felében. Nagyszerű lehetőség volt ez számomra (a McLarennél versenyezni), és úgy éreztem elég jól is kezdtem. De elég gyakran a motorsportban, és az életben is, egészen apró dolgok is meg tudják változtatni az irányt, és a dolgok végkimenetelét."

"Egyszerűen nem tudtam annyit kihozni az autóból, mint Lewis. Fontos idők voltak azok és szükségem volt az eredményre. Mentálisan nem voltam elég kemény, hogy igazán kihozhassak mindent a helyzetből. Lewis előbb kapott új elemeket is, mint én, és talán hagytam, hogy ez befolyásoljon engem. Úgy éreztem második-számú vagyok, de ezt el kellett volna hessegetnem és csak a dolgommal foglalkozni. Nem vezettem olyan jól, mint korábban." 

"Martin Whitmarsh naprakészen informált engem. Korán elmondta, hogy másik versenyzőt fognak keresni, Kimiben vagy Jenson Buttonban gondolkodtak. De mindketten foglaltak voltak és Martin azt mondta, hogy akkor én leszek a haramdik választás. Amerikában voltam és hálaadás napja volt, mikot Martin felhívott engem, hogy elmondja, 'leigazoltuk Jensont'. Nem votlak elég jók az eredményeim, és mondhatni számítottam erre. De jó emlékeim vannak a McLarenről és ők voltak a legjobb csapat, akikkel valaha együtt dolgoztam, igazán erőteljes csapat. Olykor, mikor látom, hogy küzdenek manapság, sajnálom őket és remélem vissza tudnak térni oda, ahol lenniük kellene."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!