f1

2016.10.29. 08:29

Gene Haas szinte semmit nem tudott a Forma-1-ről

Gene Haas egy dolgot biztosan megtanult idén.

Komenda Vivien

Fotó: Tóth Zsombor

Az amerikai idén csatlakozott a száguldó cirkusz mezőnyéhez, a Ferrari technikai támogatását élvezve, azonban bevallotta, nem gondolta, hogy ennyire bonyolult a Forma-1, viszont teljesen lenyűgözte.

A csapat számára a szezon második fele nehézre sikerült, hiszen sorozatos technikai problémák sújtják a Haas-t.

„Megtanultam, hogy a Forma-1 sokkal bonyolultabb, mint valaha is gondoltam volna.” – nyilatkozott az amerikai. „A motor, és az összes rendszer nagyon bonyolult, a szoftverek hihetetlenül kifinomultak, az adatok elemzése és a stratégiák hihetetlenül összetettek, és akkor még nem is említettük például az abroncsokat.”

„Az is tény, hogy rájöttem, szinte semmit nem tudtam a sportról. Összességében azonban sokkal jobb szezont futunk, mint amire számítottunk. A nehézségek ellenére bevallom, sokkal nehezebb évre számítottam.”

„Az, hogy már a szezon elején a pontok közelébe érhettünk, megadta számunkra a hiányzó önbizalmat. Így továbbra is előre kell néznünk, és folytatni a fejlődést.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!