f1

2016.10.12. 17:11

Horner: Butaság lenne leírni Hamiltont

A Red Bull csapatfőnöke szerint Hamiltonnak még minden esélye megvan az idei bajnoki címre.

Komenda Vivien

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Miután a legutóbbi, Japán Nagydíjon a brit versenyző elrontotta a rajtot, így csak a harmadik helyen ért célba, 33 pontra nőtt Rosberg előnye vele szemben.

Ez pedig azt jelenti, hogy a hátralévő négy futamon Rosbergnek elég a második helyet megszereznie csapattársa mögött, hogy világbajnok lehessen.

Mindezek mellett Hamilton többször is összetűzésbe keveredett a média képviselőivel az elmúlt versenyhétvégén, mely sokak szerint annak köszönhető, hogy érzi, esélye csökken a végső győzelemre, ezáltal hatalmas nyomás helyeződik rá.

Christian Horner szerint viszont még semmi nincs veszve a brit számára.

„Minden sportban láthatunk olyat, hogy egy versenyzőnek nem jönnek össze a dolgok, közben a másiknak igen.” – fogalmazott Horner. „Ez utóbbi most Nicora jellemző, de biztos vagyok benne, hogy Lewis sem adja fel a harcot. Egy nullázás Niconak, és máris újra szoros lesz a bajnokság. Ki tudja, mi jön még.”

„Nagyon gyorsan változnak itt a dolgok, ezt láthattuk már korábban is, mikor Kimi nyert 2007-ben Fernando és Lewis előtt. Még 100 pontot lehet idén szerezni, éppen ezért butaság lenne kijelenteni, hogy már eldőlt a bajnokság.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!