f1

2016.10.09. 10:19

Vettel: Nem a lekörözöttek miatt lettem negyedik

Noha Sebastian Vettel hallhatóan neheztelt a lekörözöttekre a Japán Nagydíjon, nem érzi úgy, hogy befolyásolták a végeredményt.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel a nedves oldalról is jó rajtot fogott, néhány kör alatt a harmadik helyen találta magát, a verseny alatt azonban rendszeresen hallani lehetett, ahogy a forgalomra panaszkodik. Habár úgy véli, a lassabb versenyzők mögött elvesztegetett idő közrejátszott abban, hogy második kiállása után nem tudott Lewis Hamilton elé férkőzni, a végeredményben viszont nem volt nagy szerepe ennek. A német végül a negyedik helyen ért célba – ez az első alkalom, hogy nem a dobogón végzett Suzukában.

„Valahogy mindig a kanyarokban érjük utol az embereket” – filozofált Vettel. „Mivel ott nehéz lekörözni őket, időt vesztünk. Lewis elé kellett volna kijönnünk, a lekörözések így pozícióba kerültek nekünk, a végső időkülönbséget látva azonban nem számított sokat. A második helyet céloztuk meg, nem a harmadikat.”

A négyszeres világbajnok és hivatalos kékzászló-felelős ennek ellenére pechesnek érezte magát a verseny során.

„Mindenki a saját versenyét futja” – folytatta. „Csupán mindig későn futottam beléjük, Lewisnak mindig sikerült az egyenesben elmenni mellettük. Folyamatosan időt vesztettem, mert amikor utolértem valakit, az a valaki mindig vagy az emelkedőn ment fel, vagy kanyarodott.”

A másik Ferrarival Kimi Räikkönen a nyolcadik helyről rajtolt egy utolsó pillanatos váltócsere miatt, és végül az ötödik helyig jött előre. A finn is úgy véli, hogy a lekörözöttek kompromittálták a versenyét.

„Jó rajtom volt, de nem tudtam hova menni” – foglalta össze Räikkönen. „Beragadtam az emberek mögé, elég nehéz volt követni őket. Amikor sikerült előznöm, az autó jól kezelhető volt. Hatalmas csalódás, mert szerintem összességében jó volt az autó. Ha szabadon versenyezhettünk volna, jobb lett volna a tempónk, ez azonban nem volt valami ideális.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!