f1

2016.12.04. 10:49

Haryanto keményen dolgozik a 2017-es visszatérésén

Mi is lenne velünk nélküle a Forma-1-ben...

Vámosi Péter

Fotó: Varga András

Az indonéz pilóta azt állítja, hogy keményen dolgozik azon, hogy 2017-ben visszatérjen a rajtrácsra, miután elvesztette a helyét idén nyáron a Manornál. Haryanto Ausztráliában debütált, és egy szolid első félévet teljesített, majd miután elfogyott a pénze dobták, így nem tudta befejezni az évet.

Az a hír járja, hogy a versenyzőnek ezúttal sikerült további támogatásra szert tennie, így visszatérhetne 2017-re újra a Manorral, de akár a Sauberrel is. A Reutersnek erről ennyit árult el: "Igen, megvan a lehetősége annak, hogy visszatérjek. Komolyan dolgozunk azon, hogy meglegyen egy versenyzői ülés, és a következő évre."

Haryanto menedzsere, Piers Hunnisett hozzátette: “Három hely kiadó még. Amint az egyik elkel, minden gyorsan megváltozhat. Mindenkit figyelünk. Pozitívan állok az egészhez, el tudunk érni majd valamit. A Forma-1-ben azonban gyorsan megváltozhatnak a dolgok. Tudom, hogy továbbra is komoly támogatást kapunk Indonéziától, a médiától és a rajongóktól. A szponzoráción meg dolgozunk."

Haryantót Esteban Oconra cserélte a Manor a Belga Nagydíjtól kezdve, de a francia pilóta jövőre mára Force Indiánál felszabadult ülést foglalja el. A HAAS-tól távozni kényszerült Esteban Gutierrez a pletykák szerint a Manor felé tart a mexikói-amerikai üzletember, Tavo Hellmund segítségével. A Mercedes pedig a juniorjának Pascal Wehrleinnek a Saubernél vagy a Manornál próbál helyet találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!