f1

2016.12.21. 12:51

Mesterségesen melegítenék a Paul Ricard aszfaltját

Annak érdekében, hogy ne akarják a szezon előtti teszteket elvinni Európából

Tajthi Andrea

Fotó:  Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Paul Ricard versenypálya azt fontolgatja, hogy egy új rendszert alkalmazna, mellyel felmelegíthető az aszfaltcsík, így kedvezőbbek lennének a körülmények az F1-es csapatok számára a téli tesztek során.

A Pirelli és pár élcsapat is szorgalmazná, hogy a szezon előtti tesztekre Európán kívül, melegebb éghajlaton, Bahreinben kerüljön sor.

A Paul Ricard igazgatója, Stephane Clair elmondta, hogy mire a Francia Nagydíj visszatér az F1-es versenynaptárba újraaszfaltozzák a pályát, és olyan rendszert alkalmaznak majd, mely felmelegíti az aszfaltot.

"Harcolni fogunk a szezon előtti tesztekért, és az új aszfaltcsík előnyünkre tesz majd." - mondta Clair a Motorsport.com-nak. "Jelenleg azt fontolgatjuk, hogy felmelegítsük a pályát olyan hőmérsékletre, mely  tökéletes a gumik számára. Ez az ami hiányzik a szezon előtti teszteken az európai pályákon."

"2018-ra még nem kezdőtek el a választások (hogy melyik pályákon legyenek a tesztek), de elképzelhető, hogy itt lesz, egy olyan új pályán, mely tökéletesen illik a fejlesztésekhez."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!