f1

2017.01.07. 13:40

A Manor tulajdonosa csalódott, hogy így végződött, ugyanakkor büszke is a csapatára

Már megegyeztek egy ázsiai befektetői csoporttal decemberben, de végül kiszaladtak az időből

Vámosi Péter

Fotó: Tóth Zsombor

A Manor Racing igazgatója kénytelen volt a csapatot üzemeltető Just Racing Services Ltd-t csődeljárás alá vonni, melynek során Geoff Rowley és Phil Armstrong az FRP Advisory LLP részéről lesznek a csődbiztosok.

A döntést megelőzte egy több hónapos tárgyalássorozat különféle befektetőkkel, melynek a célja az volt, hogy biztosítsa a csapat jövőjét. Sajnálatos módon azonban nem sikerült megállapodni, és az idő már szorított, ami befolyásolta a 2017-es versenyprogramjukat is, így nem volt más lehetősége Stephen Fitzpatricknak, mint hogy csődeljárás alá vonja az istállót. A csapatot 2015 januárja óta birtokló üzletember így nyilatkozott:

"A döntés, melynek eredményeként a csapat csődeljárás alá került a szomorú vége lett a Manor két éves kalandjának. Tavaly számtalan befektetői csoporttal tárgyaltunk, és megegyeztünk már egy ázsiai konzorciummal decemberben arról, hogy eladjuk nekik a csapatot. Ez megadta volna annak a lehetőségét, hogy erős alapokon folytathattuk volna a növekedést és a fejlődést. Sajnos kiszaladtunk az időből, mielőtt ez a tranzakció végbemehetett volna. Nem akartunk újra úgy indulni, mint 2015-ben az sikerült, amikor a szezonkezdetkor nem tudtuk azt, hogy sikerül-e egyáltalán elindulnunk, így meghoztuk a nehéz döntést, és csődeljárást kezdeményeztünk. Amikor 2015-ben átvettem az alakulatot, világos volt a cél, kiemelkedően fontos volt az, hogy a csapat 2016-ban a tizedik, esetleg még jobb helyen szerepeljen majd a bajnokságban. A szezon nagy részében ezt teljesítettük is. A Brazil Nagydíj drámai végkifejlete azonban szerteoszlatta a reményeinket, és megpecsételte a csapat 2017-es indulását. A 2016-os évre azonban büszkén tekintek vissza, hiszen amit a Manor akkor elért az volt a csapat életének a legeredményesebb szezonja. Meg is szeretném köszönni a csapatnak azt, hogy folyamatosan keményen dolgoztak, elhivatottak voltak, és mindezt szenvedéllyel tették. Nagyot fejlődtünk a pályán és azon kívül is, de sajnos ez sem volt elég."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!