f1

2017.01.04. 10:53

Haryanto nem mond le a visszatérésről

Rio Haryanto továbbra is azon dolgozik, hogy visszatérjen a Forma-1 mezőnyébe, annak ellenére is, hogy elvesztette a támogatóját a Pertaminát.

Hegedűs Dávid

Fotó: Tajthi Andrea

Az energetikai cég kedden jelentette be, hogy a továbbiakban nem kívánja támogatni a Forma-1 történetének első indonéz pilótáját, Rio Haryantot.

Haryanto 2016-ban 12 futamon indult a Forma-1-ben, de a nyári szünetet követően pénzügyi problémák miatt elvesztette a helyét, amit Esteban Ocon vett át.

Azzal, hogy Pascal Wehrlein lett a Sauber másik pilótája, gyakorlatilag már csak a Manornál maradt hely Haryantonak a következő szezonra.

Annak ellenére, hogy a Pertamina beszüntette a támogatást, a pilóta menedzsere Piers Hunnisett elmondta, hogy ez nem befolyásolja a jövőbeni terveiket.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy Rio-nak legyen helye a mezőnyben 2017-re.” - mondta Hunnisett a Reutersnek. „Úgy érzem jó munkát végzett a Forma-1-ben, megérdemelne még egy lehetőséget.”

„Reméltük, hogy a Sauberrel sikerül megegyeznünk, ez nem jött össze, de nem adjuk fel.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!