f1

2017.01.04. 10:57

Webber szerint Ricciardo bajnok lehet idén

Mark Webber azt gondolja, hogy jóbarátjának, Daniel Ricciardonak nagyobb esélye van megszerezni a 2017-es világbajnoki címet, mint az új pilótával felálló Mercedesnek.

Hegedűs Dávid

Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

Ricciardo egy futamot nyert és hétszer állt dobogóra 2016-ban, ami az összetett pontverseny harmadik helyére volt elég, legjobb lett a Mercedesek mögött.

A címvédő Mercedes azonban kénytelen volt új pilótát keresnie a váratlanul visszavonuló bajnok, Rosberg helyére, ráadásul sok új szabály lép életbe az aerodinamika és a gumik területén.

Webber elmondta, hogy Ricciardo már bebizonyította, hogy megvannak a képességei, hogy bajnok legyen.

„Daniel talán a legkiegyensúlyozottabb pilóta a mezőnyben és egy világklasszis, a legjobb három versenyző között van.” Nyilatkozta Webber az ausztrál The Age újságbank.

„Nagyon jó helyzetben van, ha a Red Bull egy nagyon jó autót rak össze, akkor nagy esélyese lesz a bajnokságnak, a Mercdesnek meg szinte lehetetlen pótolnia Rosberget rövidtávon.”

Webber is elismerte, hogy meglepte őt Rosberg visszavonulása: „Nagyon örültem neki Az életben mindennek eljön az ideje, nála most jött el.”

„Nico és Lewis folyamatosan jobb teljesítményre sarkalta egymást, de most nem lesz Lewisnak olyan erős csapattársa mint volt. Lewis egy briliáns és könyörtelen versenyző, aki felrázza a Forma-1 világát.”

Valószínűleg Valterri Bottas lesz jövőre Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!