f1

2015.03.10. 10:17

Briatore: Alonso Dubaiban van

Briatore elmondta, mi a helyzet most Alonsoval

Tajthi Andrea

Fernando Alonso mentora, Flavio Briatore maga is úgy véli, hogy a spanyol versenyző sokat emlegetett tesztbalesete igen furcsa volt.

Briatore azt állítja, hogy látta a videót is a balesetről.

"Bernie Ecclestone elküldte nekem." - mondta a Sky Sport 24-nek. "Az ütközés nem volt erős, nem volt drámai. Maga a baleset viszont nagyon furcsa. Még semmilyen információnk nincs a McLarentől, Ron Dennis nem tisztázta még a dolgokat, de remélhetőleg fogja."

Briatore azt is elmondta, hogy Alonso amnéziája mindössze "egy-két, esetleg három napig tartott".

"Zajlik az FIA nyomozása, szóval majd meglátjuk, hogy mire jutnak, de ha valami elektromos problémáról volt szó, akkor hisszük és reméljük, hogy az kiderül és nem történik meg újra. Ismerjük az esetet, hogy mikor a KERS-t először szereltük az autókba, volt egy szerelő, aki áramütést kapott. De az autókban kapcsoló is van, és a Fernandoé le volt kapcsolva. Szóval majd majd meglátjuk."

"Minden lehetséges tesztet elvégeztek rajta (Alonsón) az orvosok és minden negatív volt. Ellenőrizni akartak mindent, hogy Fernando minden szempontból rendben van-e, nincs-e szívproblémája, kisebb sztrókja, vérrög, mert ezek még egy remek sportember esetében is előfordulhatnak. Ha lett volna valami gond, azt az orvosok észrevették volna. Logikusan azt tanácsolták, hogy hagyja ki az utolsó tesztet és az első futamot, de ez csupán elővigyázatosság."

"Fernando jelenleg Dubaiban van és jól van." - zárta Briatore.

Un barco que tiene 100 marinos, puede subir a una montaña. A boat with 100 sailors can climb a mountain. " target="_blank"">#Letta pic.twitter.com/UOiyDaheK0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!