f1

2016.12.21. 09:24

Massa nyugalomra int, semmi sincs még aláírva!

A brazil Globo elérte a nyaraló hazai pilótájukat, de nem volt különösebb bejelenteni valója

Vámosi Péter

Fotó: Williams

Felipe Massa nyugalomra int mindenkit azon híresztelésekkel kapcsolatban, hogy feladná az éppen csak elkezdődött "nyugdíjas" üzemmódját, és visszatérne 2017-ben is a Williams színeiben. A Mercedes ugyan őrült tempóban igyekezne megnevezni a hirtelen lelépett Nico Rosberg utódját, és a Williams el is engedné már akár Valtteri Bottast, de csak abban az esetben, ha legalább olyan tapasztalt pilótát szerezhetnek meg, mint Felipe Massa.

A Mercedeses Niki Lauda szerint Massa visszatérhetne, és ezt mondta ezzel kapcsolatban a Servus TV-n: "A kérdésem a következő: nem sírt Massa Brazíliában? A felesége és a gyermeke ölelgette, az egész nemzet sírt, így megkérdezem újra: miért sírt? Ha befejezed, akkor nevetsz! Fel fogom hívni, és majd megkérdezem."

Jelzés értékű, hogy a Mercedes nem tudta tagadni azt, hogy korábban már tárgyaltak Bottasról, de a Globonak sikerült elérnie telefonon a nyaraló Massát, aki előadta, hogy még semmi sincs eldöntve! Ennyit mondott: "Nincs mit mondanom. Itt most minden nyugodt, nem akarok részt venni a találgatásokban. Akármit is állítottak eddig, az nem hivatalos."

Ugyanakkor elég konkrétak a híresztelések Massa visszatérésével kapcsolatban, az olasz Sky szerint az új Williamses szerződése 6 millió euróról szól. Lauda ráadásul úgy válaszol Bottas lehetséges csatlakozásáról a Mercedeshez, hogy a finn versenyzőnek jelenleg a leendő csapatfőnöke a menedzsere, ami problémákat vethet fel. Niki azonban ebből nem csinál akkora ügyet: "Ez rém egyszerű. Amennyiben Bottas érkezik, Toto nem lehet többé a menedzsere."

Ezzel viszont egyáltalán nem ért egyet Dr. Helmut Marko, aki szerint a saját junior programjukból kellett volna választani versenyzőt, név szerint Pascal Wehrleint. Oda is szúrt: "Ha nem őt választjátok, az annyit bizonyít, hogy a saját programotokban sem hisztek." Lauda erre válaszként: "Tisztáznám. Marco helyesen mutatott rá, hogy van egy fiatal tehetségeket felkaroló programunk, de ez arra szolgál, hogy tapasztalatot szerezzenek. Természetesen tudunk Wehrleinről beszélni, mint lehetőség, de mondanám, hogy Max Verstappen kezdetben egy Toro Rossoban ült. (1.5 évig. - a szerk.) Marko persze együtt érez a Mercedesesekkel így karácsony előtt, a maga módján: "Azzal, hogy Rosberg lelépett, a Red Bull Racingnél lesznek a legerősebb versenyzői párosok. Ez az, amiért a Mercedes nem akar kockáztatni egy fiatal versenyzővel, és inkább Bottast akarják, aki egy kiszámítható alternatíva."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!