Felsőszölnök

2016.03.18. 13:10

Ovisok szállták meg a a felsőszölnöki iskolát – Még a táblával is játszhattak

Felsőszölnök – Kipróbálhatták az ovisok, milyen egy interaktív tábla, amellyel sok izgalmas dolgot tanulhatnak – és persze a szlovén nyelv oktatása is téma volt a nyílt napon.

Bakos Ágnes

Kis létszámú osztályok, családias légkör – egyebek között ezt sorolja saját előnyei közé a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola – hangsúlyozta Treiberné Doncsecz Ildikó igazgató.

Fotó: TAD

Nyílt napon mutatkoztak be a térség ovisainak és szüleiknek. A tájékoztatón elhangzott: – Jó eredményeket érnek el a tanulóik, ezt a középiskolai visszajelzések is igazolják. Az országos kompetenciamérések eredményei alapján szövegértésből és matematikából is az átlagnál jobb iskolák közé tartozik a felsőszölnöki intézmény.

A felszereltsége mellett az egyik legfontosabb érv a kétnyelvűség. – A szlovén nyelv minél magasabb szintű elsajátításának lehetőségét is kínáljuk – mondta az igazgató.

A nagycsoportos ovisok szívesen ismerkedtek a tantermekkel, a még „egzotikus” közeggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!