Vb2022

2022.11.28. 19:08

Brazília ismét nyert, továbbjutott a csoportjából - Svájc nem adta olcsón a bőrét, de a vb egyik fő esélyese kicsikarta az amúgy megérdemelt győzelmet

A labdarúgó-világbajnokság G csoportjának 2. fordulójában Brazília nagy csatában legyűrte Svájcot – ezzel továbbjutott a legjobb 16 közé. A brazil csapatból két kulcsember, Neymar és Danilo is hiányzott sérülés miatt.

Tóth Gábor

A brazil gólszerző: Casemiro

Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Brazília–Svájc 1-0 (0-0). Doha, 947 Stadion, világbajnoki labdarúgó-mérkőzés, G csoport, 2. forduló, vezette: Barton (salvadori).

Brazília: Alisson – Militao, Marquinhos, Silva, Alex Sandro (A. Telles, 86.) – Raphinha (Antony, 73.), Fred (B. Guimaraes, 58.), Casemiro, Vinicius – Paqueta (Rodrygo, 46.), Richarilson (G. Jesus, 73.). Szövetségi kapitány: Tite.

Svájc: Sommer – Widmer (Frei, 86.), Akanji, Elvedi, Rodriguez – Freuler – Rieder (Steffen, 58.), Sow (Aebischer, 76.), Xhaka – Embolo (Seferovic, 76., Vargas (Fernades, 58.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.

Gólszerző: Casemiro (83.).

Óvatos futballal nyitottak a felek – ami annak tükrében talán érthető, hogy az első fordulóban mindkét gárda nyert (Svájc–Kamerun 1-0, Brazília–Szerbia 2-0). A brazilok ezúttal nem tudtak gyors, gördülékeny támadásokat vezetni, nehezen értek oda a kapu elé. Míg Svájc szervezetten játszott, jó védekezésére alapozott. Így az első játékrészben nem is igen alakult ki igazán nagy helyzet – és nem lehet azt mondani, hogy Svájc nagyon beszorult volna. Kiegyenlített csatának vetett véget a szünetet jelző sípszó.

Fordulás után mozgalmasabb meccset láthattak a szurkolók – de a nagy helyzetek, a gólok mindkét fél játékából hiányoztak. Egészen a 63. percig, amikor Vinicius talált kapuba – ám a brazil gólt les miatt érvénytelenítették. Brazília kezdett ellenfele fölé nőni, egyre többet birtokolta a labdát – és egyre többet hibáztak a svájciak. Aztán a hajrában egy villanás döntött: Cassemiro zúdította balról, kapásból, droppból, külsővel, úgy 14 méterről a svájci kapuba a labdát (1-0) – parádés góllal szerzett vezetést Brazília. A végén kiüthette volna a kinyíló Svájcot a brazil gárda, de a helyzetek kimaradtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!