Vb2022

2022.11.22. 07:59

Megvédheti címét a francia válogatott? - A D-csoport szakértője: Mészöly Géza

Szombathelyi Haladás korábbi vezetőedzője, jelenlegi szakmai vezetője, Mészöly Géza 1988 és 1995 között 18 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, három alkalommal pedig az olimpiai válogatottban. Játékosként futballozott a Vasasban, a dél-koreai Posco Atomsban, 1993-tól 1997-ig a francia Le Havre és Lille csapatában, a ciprusi AEL Limasszolban, az izraeli Asdódban, majd Tatabányán fejezte be pályafutását. Edzőként Fóton, Rákospalotán, Újpesten, a Vasasban, a magyar U18-as és U19-es válogatottban, az ETO FC Győrnél, majd a Fővárosi Vízműveknél vezette a szakmai munkát, mielőtt tavasszal visszatért szakmai vezetőként Szombathelyre.

Vas Népe

Forrás: VN-archív

– Noha mindenki egyértelműen továbbjutást vár a francia válogatottól a D csoportban, nagyon kiegyenlített négyesről beszélünk – mondta Mészöly Géza. – Ausztráliát például kifejezetten erős csapatnak tartom, szerintem a franciák mellett ők jutnak tovább, mert azért Franciaország is továbblép a csoportjából, ebben biztos vagyok. Más kérdés, hogy a sérült Kanté és Pogba nagyon hiányzik majd, de sok olyan fiataljuk van, akik a középpályán pótolhatják a két kiváló játékost. Így például a Real Madridban futballozó Camavinga is ilyen – és mellette is több, komoly klubokban játszó feltörekvő tehetségük van. Tehát ha kiesik egy-két játékosuk, viszonylag könnyen pótolják. – Biztos lesz meglepetéscsapat is, én Kanadára tippelek, az észak-amerikaiak nagyon régen jártak már világbajnokságon – mindent bele fognak adni Katarban – vélekedett Mészöly. 

– A világbajnoki címre persze nem esélyesek, de úgy érzem, elég sokáig eljuthatnak. A franciáknak viszont nagy esélyük van arra, hogy megvédjék címüket, ami utoljára, úgy emlékszem, a braziloknak sikerült. Minden bizonnyal a szövetségi kapitány Didier Deschampnak ez lesz az utolsó világbajnoksága, és egy újabb elsőséggel feltenné az i-re a pontot. Nehéz lesz persze, hiszen sok jó és erős válogatott szerepel majd Katarban, de Franciaország is erős. A támadószekcióban több gólfelelősük is van, ha mondjuk nem megy majd a játék Karim Benzemának, akkor ott van Kylian Mbappé. Annak idején szép éveket töltöttem el Franciaországban, jól éreztem magam és azóta is nekik drukkolok az Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon. Remélem, ezúttal sem okoznak csalódást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!