Foci

2009.02.16. 03:29

Félbeszakadt a Haladás edzőmeccse

<b>Szombathely </b> - A 78. percben, 1:0-s szombathelyi vezetésnél félbeszakadt a Haladás utolsó felkészülési mérkőzése. Az osztrák Mattersburg volt szombaton az ellenfél az Illés Akadémia műfüves pályáján.

Tóth Gábor

Szombathelyi Haladás- SV Mattersburg 1:0-s állásnál, a 78. percben félbeszakadt. - Szombathely, Illés Akadémia, műfű, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Király K.

Haladás: Rózsa - Csontos (Schimmer, 45.), Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Rajos (Maikel, 64.), Simon Á. (Molnár, 45.), Vörös (Kovács Zs., 64.) - Oross (Skriba, 45.), Andorka (Kenesei, 45.), Sipos (Tóth N., 48.). Edző: Csertői Aurél.

A Haladásban nem lépett pályára a sípcsontjával bajlódó Balassa, a térdét fájlaló Simon Attila és a tüdőgyulladásából felépült Kuttor sem. A Mattersburg a tízcsapatos osztrák élvonal kilencedik helyén tanyázik.

Fagyos, szeles időben jó iramú meccset vívtak a felek. A Haladás összeszedettebben, kezdeményezőbben futballozott. A 47. percben Kenesei indította a bal oldalon robogó Sipost, aki középre adott, ott érkezett Skriba, ügyesen megelőzte a kapujából kifutó hálóőrt, majd egy visszarohanó védőt egy lövőcsellel még a földre is ültetett, és csak ezután passzolt közelről a kapuba (1:0) - szépségdíjas gól volt. A Haladás a folytatásban is támadásban maradt, szép, gyors akciókat vezetett. A vendégek nem tudtak kialakítani igazi helyzetet, távoli lövésekkel próbálkoztak. A hajrában aztán felpörögtek az események, a 70. percben Tóth Norbert és az egyik osztrák játékos, Mravac összeszólalkozott. A két játékos osztotta egymást a folytatásban is, Király játékvezető megpróbálta kibékíteni őket; Tóth azonban hiába nyújtotta a kezét, az osztrák védő elsétált mellette. A 75. percben Mravac Tóth hátába térdelt - Király cserével kiállította. Egy rosszul sikerült szombathelyi becsúszást követően az osztrákok trénere, Franz Lederer németül átkiabált a magyar kispadhoz, hogy még egy ilyen szabálytalanság és lehívja csapatát a pályáról. A 78. percben Tóth Norbert tolta volna meg a labdát a bal oldalon, amikor nyújtott lábbal, térdmagasságban érkezett Schmidth - a vasi játékos időben elkapta a lábát. Király ezúttal is felmutatta a piros lapot, ami kiverte a biztosítékot a mattersburgiaknál, beözönlöttek a játéktérre, végül levonultak a pályáról, így a játékvezető lefújta a találkozót.

A Haladás több edzőmeccset már nem játszik, szombaton az ETO vendégeként kezdi a tavaszi idényt.

A zöld-fehérekkel kapcsolatos hír, hogy a klub szerződést hosszabbított egyik kulcsjátékosával, Tóth Péterrel 2011. június 30-áig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!