Foci

2009.03.26. 03:29

U17: kikaptunk a szerbektől

Szombathely - Az U17-es Európa-bajnoki selejtezők elitkörének első fordulójában a magyar válogatott rossz játékkal kikapott Szerbiától.

Vastag Nándor

10. perc: Trujics lépett ki a védők közül, s nagy helyzetben 12 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt.

40. perc: Egy bal oldali beadás után a középen üresen felugró Petkovics hat méterről könnyedén fejelte a labdát a kapu bal oldalába (0:1).

42. perc: Ponczók bal oldali szabadrúgását csak kiütni tudta Dmitrovics, majd az ide-oda pattogó labda Baráth elé került, aki 16 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

47. perc: Ponczók szabadrúgása csak centikkel kerülte el a jobb felső sarkot.

48. perc: Trujics hagyta maga mögött a védőket, de 12 méteres lövését Ambrusics lábbal hárította.

Bátortalanul kezdte a meccset a magyar válogatott, és átengedte a kezdeményezést ellenfelének. A mezőnyfölényben lévő szerbek be-adásai ugyan ártalmatlannak bizonyultak, de Trujics helyzeténél csak a szerencsén múlt, hogy nem szereztek vezetést. A félidő közepétől ki-egyenlítettebbé vált a játék, de a mieink igazi helyzetet nem alakítottak ki, ráadásul a szünetet megelőzően egy védelmi hibát gólra váltottak a vendégek. A fordulás után harcosabb magyar csapat lépett pályára, de a lendület mintegy öt perc után alábbhagyott. Pon-czókék teljesen tanácstalanul támadtak, céltalanul előre- rugdosták a labdát, de a pontos passzok is hiányoztak a játékukból. A folytatásban válogatottunknak nagyot kell javulnia, ha harcban akar lenni a továbbjutást érő első helyért. Pénteken Portugália lesz az ellenfél a Rohonci úton (18.00), Bükön (14.30) Anglia Szerbiával játszik.

Wilco van Buuren: - A döntetlent megérdemeltük volna, ám a második félidőben hiába voltak helyzeteink, a szerencse elkerült minket.

Dusan Suljagics: - Jó meccs volt, meelyen jobban teljesítettünk, és több helyzetet is kialakítottunk.

A másik mérkőzésen: Anglia-Portugália 1:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!