Foci

2009.09.25. 02:29

Király Gábor tizenegyest fogott a Hertha ellen

München - Király Gábor remek teljesítményt nyújt a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő TSV 1860 München gárdájában. Az idei összes tétmeccsen ő védte eddig a müncheniek kapuját.

Tóth Gábor

Ha viszont az idei eredményeket nézzük, nem lehet igazán elégedett a Rohonci úton nevelkedett hálóőr. Hat forduló után kettő győzelemmel, egy döntetlennel, három vereséggel, mindössze a 13. a gárda a 18 csapatos tabellán.

- Sajnos rapszodikusan teljesítünk - ismerte el Király Gábor. - Rengeteg új játékos érkezett a nyáron, a tavalyi kezdőcsapat nyolc helyen kicserélődött. Össze kell tehát még szoknunk. Ráadásul a tréner is keresi az ideális összeállítást, hiszen a hat bajnoki alatt talán még egyszer sem futottunk ki ugyanazzal a kezdővel a pályára. Szóval még alakulgat a csapatunk. Ugyanakkor pánikra semmi ok. Tapasztalt futballista vagyok, tudom, hogy nincs rossz keretünk, előbb-utóbb beindul a szekér.

- A kupában mutatott teljesítményünkből például erőt meríthetünk, hiszen már a legjobb 16 között vagyunk, legutóbb az első osztályú Herthát búcsúztattuk - folytatta Király, aki a Hertha elleni 2:2-vel záruló meccs után büntetőt hárított a tizenegyespárbajban.

- Ez is mutatja, hogy van potenciál a csapatban. Egyébként minden idők egyik legerősebb Bundesliga 2-es bajnokságába csöppentem - és ezt nem csak én látom így. Olyan csapatok szeretnék magukat visszaverekedni az élvonalba, mint a Kaiserslautern, a St. Pauli, az Arminia Bielefeld, a Karlsruhe, a Duisburg vagy a Cottbus. Gyors, erős pontvadászat a német második vonal. Mi is az élmezőnyt célozzuk.

- Jól érzem magam Németországban, és szerencsére a családom is maximálisan elégedett a körülményekkel. Ismét védhetek, folyamatosan a kapuban állok, kiegyensúlyozottan teljesítek, sérülés nem hátráltat. A társak és az edzők bíznak bennem. Hosszú még az idény, de egyelőre úgy tűnik, hogy jól döntöttem, amikor elfogadtam a München ajánlatát - zárta szavait Király Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!