Foci

2013.06.03. 13:51

Osztályozók előtt

Bár az NB III-as és a megyei I-es labdarúgó-bajnokság 2012/2013-as szezonja véget ért, a Körmend és a Kőszeg még osztályozót játszik mindkettő a harmadosztályú tagságért. Egyelőre bizonytalan, hogy hányan esnek ki a megyei I-ből, megyei II-ből.

Tóth Gábor

A bajnokság átszervezése miatt a két NB II-esből csak egy, a hat NB III-asból pedig csak három csoport marad jövőre még pályára kell lépnie a Körmendnek és a Kőszegnek. A Körmend a hatodik helyen zárta a Bakony-csoportot, így osztályozón őrizheti meg NB III-as tagságát.

Az ellenfél a Hajdú-Bihar megyei I. osztály bajnoka, a remek erőt képviselő, több volt NB I-es játékost felvonultató Ebesi KKSE (28 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség) lesz. A vasi megyei I. győztese a Kőszeg lett. Az aranyérem az eddigi gyakorlattól eltérően nem ér automatikus feljutást. A Kőszeg osztályozós ellenfele az NB III. Dráva-csoport bronzérmese, a Nagyatád. Mindkét vasi csapat idegenben kezdi az oda-visszavágós párharcot. Az első meccset elvileg szombaton, 17 órakor rendezik.

- A versenykiírás szerint a 7. Répcelak és a 8. Sárvár búcsúzik az NB III-tól  - fogalmazott Gerencsér Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóság versenybizottságának elnöke. Bár a Répcelak szándéknyilatkozatot adott be az MLSZ-hez, miszerint vállalná az NB III-at, tehát elvileg még kaphat felkérést. A Körmend sorsa is bizonytalan ugyanis nagyon erős ellenfelet kapott. Ha minden a legrosszabbul alakul, vagyis, ha jövőre nem lesz vasi csapat az NB III-ban, akkor a megyei I. osztálytól a 16. Tanakajd, a 15. Rum, a 14. Vasszécseny, a 13. Nádasd és a 12. Rábapaty búcsúzik.

A megyei II. osztály jelenlegi listavezetői közül a Magyarszecsőd és az Ikervár várhatóan vállalja a megyei I-et. Így a tervek szerint a Rábapaty és a Tanakajd a Sárvári-, a Nádasd a Körmendi, a Vasszécseny és a Rum pedig a Szombathelyi-csoportban kezdi a megyei II. osztály jövő évi küzdelmeit bár a Rum mehet a Körmendi-csoportba is. Mivel a helyzet még nagyon képlékeny, ráadásul a megyei III-as bajnokságok még tartanak, ezért egyelőre nem lehet tudni, hogy a három megyei II-es csoportban kik lesznek a kiesők. Egy biztos, mozgalmas napok várnak a szövetség munkatársaira - zárta szavait Gerencsér Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!