Foci

2015.01.10. 10:25

Szentgotthárd: ismét edzőváltás

Szentgotthárd - A kilencedik helyen végzett húsz pontjával a megyei I. osztályban a Szentgotthárd. A csapat a tavaszi szezont már új edzővel kezdi meg.

Török Tibor

A régi tréner, Kovács Csaba tavaly januárban érkezett az akkor öt ponttal az utolsó helyen szerénykedő egylethez. A megerősített gárda az új vezető irányításával 28 egységet termelt, ezzel aztán biztosan megtartott a tagságát. Az új bajnokságban nem sokat változott a keret, így komoly célokkal vágott neki a Gotthárd a 2014-es ősznek. Az évad azonban az erős ellenfelekkel megvívott kezdés után elég közepesre sikerült, jelenleg 20 ponttal a kilencedik helyen áll a csapat.

A helyezés egyértelműen csalódás, ugyanis az első ötbe várták a tavasszal jól teljesítő társulatot, azonban a Gotthárd a felsőházba tartozó klubok közül egyedül a Vépet tudta megverni, a többi csapattól rendre kikapott.

Az elvárásokhoz képest gyengébb ősz miatt a klub ismét edzőt vált - tudtuk meg Kovács Tamás elnöktől - , Kovács Csaba eddigi munkáját megköszönték. Az okokról a klubvezető annyit mondott, hogy nem volt meg az összhang a játékosok és a szakmai irányító között.

Jobbról: Bellovics, Tóth, Balázs, Kovács T., Herczeg marad a keret
Fotó: Szendi Péter

Nagyjából ezt erősítette meg Kovács Csaba is, aki úgy nyilatkozott: egyelőre nem vállal munkát, egy félévet mindenképpen pihen.

Ami az utódját illeti, az új szakmai vezető neve egyelőre még nem publikus, a klub a segítőjét keresi, jövő héten szeretnék hivatalosan bejelenteni a leendő trénert.

A játékoskeretben nagy mozgás nem várható - tudtuk meg Kovács Tamás elnöktől. Az őszi szezonzáró banketten egy-két futballista jelezte távozási szándékát, az érkezési oldalon egyelőre az eddig Ausztriában játszó Kocsis Viktor neve szerepel. A keret megtartása az elsődleges cél, mondta el a klubvezető Vas Népének.

Kérdésünkre kitért az önkormányzat és az MLSZ támogatásával épülő, teljes méretű műfüves pályára is. A csapadékos időjárás miatt az őszre tervezett munkálatok csúsztak, ezért minden valószínűség szerint tavaszra készül el az új játéktér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!